Bodrum'da Hayvanseverler Siddet Olaylarina Dikkati Çekti

Mugla’nin Bodrum ilçesinde bir araya gelen hayvanseverler, ilçede son günlerde meydana gelen hayvana siddet olaylarina karsi basin açiklamasi yaparak suçlularin cezalandirilmasini istedi.

Bodrum'da Hayvanseverler Siddet Olaylarina Dikkati Çekti
Bodrum Kent Konseyi Hayvanlarin Yasam Hakkini Koruma Çalisma Grubu tarafindan Kent Konseyi binasi önünde basin açiklamasi yapildi. Can dostlari ile basin açiklamasina katilan hayvanseverler, son dönemde hayvana siddet olaylarina dikkati çekerek suçlularin cezalandirilmasini istedi.

Basin açiklamasini okuyan Çalisma Grubu gönüllüsü Tulu Ülgen, sunlari dile getirdi:

“Son aylarda Türkiye genelinde hayvanlara karsi yapilan iskencelerin ve cinayetlerin arttigina endise duyarak tanik oluyoruz. Bodrum’da da artik her gün eline silah alan biri tarafindan hayvanlar öldürülüyor. Sokaklarda senelerdir birlikte yasadigimiz kimsesiz gariban köpeklerin hedef gösterilmesi ve hiçbir günahlari yokken, onlar üzerinden intikam alinmasi, linç edilmeleri, eziyet görmeleri kabul edilemez. Bodrum’un merhametli ve güzel insanlarina sesleniyoruz, sokaklarinizdaki sahipsiz canlara, komsunuzun hayvanina, degerlerinize sahip çikin, koruyun, kollayin. Simdi iyi insanlarin birlik olma zamani, kimsenin sizi manipüle etmesine izin vermeyin. Katillerin üst sinirdan ceza alabilmesi için yargi sürecinin sonuna kadar takipçisi olacagiz. Kent Konseyi Hayvanlarin Yasam Hakkini Koruma Çalisma Grubu olarak, 300’e yakin gönüllümüzle birlikte sokak sokak her bir hayvanin yasam hakkini kanunlara uygun olarak korumak için Bodrum’un merhametli ve duyarli tüm vatandaslar ile birlikte olacagiz.”

Hayvanseverler, basin açiklamasinin ardindan sessizce dagildi.
Kaynak: İHA