Adana'nin Kuzey Ilçelerinde Karla Mücadele

Adana’nin Kozan ilçesi Akdam Mahallesi’ne 35 yil aradan sonra kar yagdi. Gece saatlerinde baslayan kar yagisi vatandaslari sevindirdi. Ilk kez yarim metre kar ile karsilasan vatandaslar metre ile kar derinligi ölçtü.

Adana'nin Kuzey Ilçelerinde Karla Mücadele
Kozan, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Feke ilçelerinde dün geceden bu yana etkili olan kar yagisi nedeni ile Karayollari 56. Bölge Müdürlügü, Kozan Orman Isletme Müdürlügü is makinalari, Tufanbeyli Belediyesi, Devlet Su Isleri Bölge Müdürlügü is makinalari ekipleri birlikte karla mücadele için seferber oldu.

Kozan’a yakin Akdam Mahallesi, Kuytucak, Karanebili, Horzum yaylasi da yillar sonra yogun kar yagisindan etkilenerek bölgelerde kar kalinligi 1 metreye ulasti. Akdam Mahallesi’nde Abdurrahman Ölmez isimli bir vatandas kar kalinligini metre ile ölçerek, “35 yil aranin ardindan ilk kez köyümüzde böyle kar görüldü.

Sevinçliyiz kar berekettir. Yollari açmak için çalisan ekiplere tesekkür ederiz” dedi.

Akdam Mahallesi’nde yolda mahsur kalan vatandaslarin imdadina ise Kozan Orman Isletme Müdürlügü ekipleri orman yanginlarinda kullanilan greyder ile müdahale ederek yolda kalan araçlari kurtardi, yol açma çalismalarina katildi.

Kozan ilçesinde 16 mahalle yolunun kar nedeniyle kapandigi bildirildi.

Bölgede kar küreme çalismalari sürüyor.

Tufanbeyli’de gece etkili olan kar yagisinda yolda kalan kamyon ise Tufanbeyli Belediyesi is makinesi ile kurtarilarak merkeze getirildi.

Ilçede kar yagisi tipi seklinde etkili olurken, Belediye Baskani Remzi Ergü, vatandaslara sosyal medyadan seslenerek, "Tüm köy yollarinda feci bir yagis ve tipi var. Açilan yollar kisa sürede geri kapaniyor. Lütfen çok hayati bir durum olmadikça yerinizden çikmayin. Hayati bir aciliyet varsa belediyemizle veya 112 Acil hattiyla irtibat kurunuz. Ben su anda bizzat bir kurtarma faaliyeti nedeniyle Karsavran-Evci yolundayim. Bu uyarimiz çok ciddi lütfen dikkate aliniz. Magdur olmanizi istemiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA