Yüksek Lisansi Kazandi, Üniversite Reddetti

Sakarya Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmak için sinava giren ve adini kazananlar listesine yazdiran vatandas, aldigi ret cevabi karsisinda sok oldu.

Yüksek Lisansi Kazandi, Üniversite Reddetti
Sakarya Üniversitesi 2021-2022 güz döneminde Egitim Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri alaninda yüksek lisans basvurusunda bulunan bir vatandas, bilim sinavina girerek adini kazananlar listesine ekletti. Yüksek lisans için 11 ögrenciyle ayni kosullarda olan vatandas, Sakarya Üniversitesi’nin ret karari ile hayal kirikligina ugradi. Durumun sebebini sormak için telefon ve mail yoluyla iletisime geçen vatandas, Sakarya Üniversitesi’nden de cevap alamayinca konuyu sosyal medyaya tasidi.

Hak magduriyeti yasadigini belirten vatandas paylasiminda, “2021-2022 güz döneminde Egitim Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri egitiminde yüksek lisans basvurusunda bulundum. 20 ögrenci alinacakti. Bilim sinavina girecek ögrenci listesinde ilk sirada yer aldim. Sistemsel ya da personel hatasi olarak maliye bölümü lisans notumun girildigini gördüm. Enstitüye aradim ama ulasamadim. E-mail attim dönüs saglanmadi. Ben de bilim sinavina girdim ve geçer not aldim. Ismim kazananlar arasinda yer aldi. Zaten kosullari saglayan 11 ögrenci vardi. Ben bastan beri kosullari saglamama ragmen evrak eksik diye basvurumu reddettiler” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA