Antalya Karayolunda Ulasima Kar Engeli

Denizli’de etkili olan yogun kar yagisinin ardindan Antalya karayolu, zincirsiz ve kar lastigi olmayan araçlara kapatildi. Sürücülere zor anlar yasatan kar yagisi, beraberinde ise kazalari getirdi.

Antalya Karayolunda Ulasima Kar Engeli


Denizli’de sabah saatlerinde etkili olan saganak yagmur, aksam saatlerinde yerini yogun kar yagisina birakti. Kisa sürede etkili olan kar, kent merkezini adeta beyaza bürüdü. Karin tadini çocuklar yasasa da, mesai çikisi hazirliksiz yakalanan sürücüler ise zor anlar yasadi. Sehir merkezinin bir çok noktasinda maddi ve yaralamali kazalari beraberinde getiren kar, bazi yollari ise ulasima kapatti. Denizli-Antalya Karayolu bir süre trafige kapatilirken, ekiplerin yogun ugrasi sonucu yollar açilarak geçisler saglanmaya basladi.

Sahin Tepesi Mevkii’nde bekleyen polis ekipleri araçlarin da kar lastigi ve zincir bulunan sürücülere geçis hakki verirken, hazirliksiz olan sürücüler ise geri gönderildi. Bir çok noktada kalan sürücüleri imdadina yetisen seyyar zincir saticilari ise vatandaslara yogun kar yagisinin altinda imkan sagladi. Ekipler yollarin kapanmamasi için hummali çalismalara devam ediyor.

"Yaklasik 100 tane araca zincir taktik"

Yogun kar yagisinin etkili oldugu alanda bulunan ve hazirliksiz yakalanan sürücülere imkan saglayan zincir saticisi Bekir Yilmaz, "Kar yagisi herkes tarafindan bekleniyordu. Suanda bu yoldan birakmiyorlar ve zincirsiz araçlari geri gönderiyorlar. Yaklasik 100 tane araca zincir taktik. En güzeli sürücüler zorunlu olmadan yukari çikmazsa daha iyi olur" dedi.

Kaynak: İHA