Sultanbeyli'de IETT Soförüne Tekme Tokatli Saldiri

Sultanbeyli’de maddi hasarli kaza sonrasi, Panelvan minibüs sürücüsü ile yanindaki 4 saldirgan sahis IETT soförünü herkesin gözü önünde tekme ve yumruklarla darb etti. Dehset dolu anlar bir vatandasin cep telefonu kamerasina yansirken, burnu kirilan IETT soförü Sezgin Kayir, “ Biz dikkatli bir sekilde kimsenin saçinin teline zarar gelmeden gidecekleri yerlere ulastirmaya çalisiyoruz. Bu sekilde bir muameleye maruz kaliyoruz. Soföre siddete hayir. Trafikte daha nazik, daha anlayisli olmalarini rica ediyoruz, tek istegimi bu” dedi.

Sultanbeyli'de IETT Soförüne Tekme Tokatli Saldiri


Olay, geçtigimiz gün aksam 20.00 siralarinda Sultanbeyli’de Hamidiye Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 11 ÜS hatti ile Üsküdar- Sultanbeyli’ni seferini gerçeklestiren IETT soförü Sezgin Kayir, Sultanbeyli’de Sanayi duraginda yolcularini indirip hareket ettigi sirada 34 EF 3768 plakali panelvan minibüs sürücüsü soldan otobüsün önüne kirdi. IETT otobüsü sol tarafa geçmeye çalissa da minibüsün aynasi kirildi. IETT soförü Kayir, araçtan inerek 4 durak sonraki peronlara geçip kaza raporunun tutulmasini istedi. Kazaya sinirlenen panelvan minibüs soförü ile yanindaki 4 kisi IETT soförüne tekme, tokat atarak, saldirdi. Aldigi yumruk darbeleri ile yere yigilan otobüs soförünün yardimina yolcular yetisti. Otobüs soförüne saldiriyi gerçeklestiren sahislar hizla olay yerinden uzaklasti. Ihbar üzerine olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alirken saglik ekipleri yarali otobüs soförünü Hastaneye kaldirdi. Hastaneye kaldirilan soföre 10 gün is göremez raporu verildi.

Hastanede burnunun kirildigi tespit edilen IETT soförü Kayir, darp raporu alarak saldiriyi gerçeklestiren panelvan minibüs sürücüsüyle yanindaki 4 kisiden sikayetçi oldu. Sultanbeyli Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri saldiriyi gerçeklestiren sahislari yakalamak için çalisma baslatti. Öte yandan dehset dolu dakikalar çevredeki bir vatandasin cep telefonu kamerasina yansidi.

“Burnum kirildi”

Sultanbeyli’de 5 kisi tarafindan saldiriya ugrayan IETT soförü Sezgin Kayir, “ Sultanbeyli’de sanayi duraginda yolcumu indirdim. Sanayi duragindan asagi inerken solumdan gelen araba önüme kirdi. Ben vurmamak için sola attim kendimi onun aynasina dokundum. Kaza raporu tutmak için peronlara davet ettim. Onlarda gelmek yerine bana hakaret ederek dövdüler, gözlerimi açtigimda Hastanede buldum kendimi. Hastanede darp raporu aldim. Burnum kirildi. Karakola giderek sikayetçi olacagim” dedi.



“Trafikte nazik ve anlayisli olmalarini rica ediyoruz”

Yetkililere seslen Soför Sezgin Kayir, “ Biz milletin çolugunu, çocugunu tasiyoruz. Milletin Cem güvenligi bizim ellerimizde Soföre siddette hayir. Biz dikkatli bir sekilde kimsenin saçinin teline zarar gelmeden gidecekleri yerlere ulastirmaya çalisiyoruz. Bu sekilde bir muameleye maruz kaliyoruz. Dünyanin hiçbir yerinde soföre siddete hayir. Biraz daha öngörülü, biraz daha nazik, anlayisli olmalarini rica ederiz. Tek istegimiz bu “ diye konustu.

Kaynak: İHA