ATSO'den Kent Kültürüne Katki
Arastirmaci, yazar Giray Ercenk’in uzun zamandir beklenen çalismasi ‘Dünden Bugüne Teke Eli-Bir Üretim ve Yasam Havzasi’nin Cografya, Tarih ve Kültür Baglaminda Insan Hikayesi’ adli kitabi ATSO Vakfi tarafindan yayimlandi.

“Gelecege miras”
Arastirmaci, yazar Giray Ercenk’in gelecek kusaklara çok önemli bir miras biraktigini belirten Davut Çetin, “Arastirmacilar için bir basvuru kitabi, okuyucular için ise bu cografyanin essiz hikâyeleriyle tanisarak bölgedeki toplumsal dönüsümü kavrayacaklari bir eser olan Dünden Bugüne Teke Eli, çok kapsamli içerigi ile bölge ve kent arastirmacilarina, toplumsal tarih çalismalarina zengin bir kaynak sunarken, gelecek öngörüleri için de saglam bir basamak görevini üstleniyor” dedi.
“Körfez üçlemesi”
Yazar Giray Ercenk’in daha önce yine ATSO tarafindan yayimlanmis, Antalya Körfezi’nin kuzeyini anlatan ‘Dösemealti’ ve dogusunu anlatan ‘Dagin Dili’ adli kitaplarindan sonra, körfezin batisini anlatan Dünden Bugüne Teke Eli, Prof.Dr Metin Sözen’in tabiriyle ‘Körfez Üçlemesi’ni tamamlayan yayin olarak ayri bir önem tasiyor.
