Sarküteri Cinayetinde Dava Ertelendi

Burdur’un Bucak ilçesinde sarküteride çalistigi sirada pompali tüfekle vurularak öldürülen Hatice Isik’in davasi bugün görüldü. Mahkeme heyeti katil zanlisi Ramazan T.’yi dinledikten sonra tutukluluk haline karar vererek durusmayi erteledi.

Sarküteri Cinayetinde Dava Ertelendi


Burdur’un Bucak ilçesinde 28 Nisan 2021 tarihinde Hatice Isik’in ölümü ile sonuçlanan cinayet davasinin 2. durusmasi Burdur Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Durusma tanik ifadelerinin dinlenmesiyle devam edildi. Taniklarin beyanlarini kabul etmedigini belirten sanik Ramazan T., savunmasinda, “Ailemle tehdit edildim, hakaretler edildi. Ben kendimi masum göstermiyorum” diyerek tutukluluk halinin devamina ise "takdir mahkemenindir" dedi.

Sanik avukati ise delillerin karartilmayacagi, sanigin kaçma süphesinin bulunmadigi gerekçesiyle tutukluluk halinin sona ermesini talep etti. Mahkeme heyeti sanigin tutukluluk haline karar vererek durusmayi erteledi.

Durusma sonrasi gazetecilere açiklamalarda bulunan avukat Süleyman Uysal, “Gelen tanik beyanlarinda Hatice Isik’in sürekli olarak esinden bosanmasi için tehdit edildigi, sürekli kendisine mesajlari atildigi, birliktelik yasadigi sanigin kendisini çektigi bir takim görüntüler oldugu ve bunlarla tehdit ettigi hususlari ortaya çikti. Zaten bu hususlar ayni zamanda el konulan telefon kayitlarindaki mesajlarla da örtüsmekteydi. Ya benimle evlenirsin, esini bosarsin ve çocuklarini birakirsin ya da bunun sonuçlarina katlanirsin anlamindaki çektigi mesajlari sonucu olarak görünüyor. Ya benimsin, ya kara topragin düsüncesiyle böyle bir kadin cinayeti islendigi kanaatindeyiz. Yargilamada su asamaya kadar bunlari göstermektedir. En yüksek cezaya çarptirilmasi için elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz” dedi.



Sanigin ifadelerinin çelistigini belirten Uysal, “Sanik vermis oldugu ifadesinde ‘Benim kendisinden alacagim var, alacagimi ödemedi’ seklinde beyanlari var. Daha sonraki ifadesinde maktul için mafya kiraladigi ve bu mafyaya kendisini tehdit ettirdigi seklinde iddialar var. Bugün o sahislar da dinlendi. Verdikleri beyanlarinda bu bayanin ancak bir tanidiklari vasitasiyla kendilerinden yardim istedigini, kendileri ile bir defa o gün için görüstüklerini ve ‘Bu kadinin yuvasi var bu isten uzak dur’ dediklerini kendisini dövmediklerini ve küfür etmediklerini, herhangi bir sekilde tehdit hakaret etmediklerine beyan ettiler” ifadelerini kullandi.

2 evladinin annesiz kaldigini belirten Hatice Isik’in esi Mehmet Isik, "Benim 4 yasinda ve 6 yasindaki evlatlarim hayat boyunca anneleri sicak yüzünü göremeyecekler. Ben de en agir cezayi almasini istiyorum. O da anne yüzü görmesin benim evlatlarim görmeyecekse o da görmesin” seklinde konustu.



“Çocuklari için çalismak zorundaydi”

Evladini bir katil tarafindan öldürülmesi için yetistirmedigini dile getiren anne Nazife Varkal, “Ömür boyu çikmasin. Benim evladimi kara toprak koyduysa onu da idam çikarsa idam cezasi ile kara topraga girsin. Ben çocuklarimi bir katil vursun diye besleyip, büyütmedim. Çocuklarinin rizki için ise girdi. Varlikli bir aile degiliz, çocuklari için çalismak zorundaydi, biz çocugumuzu çalistiramayacak miyiz? Kiz çocuklarimizi bu katillerin, bu psikopatlarin yüzünden çalistirip bir yere gönderemeyecek miyiz? En agir cezayi almasini istiyorum” diye konustu.



Olay ani güvenlik kameralarinda

Olay ani çevredeki ve olayi gerçeklestigi isyerine ait güvenlik kameralarina anbean yansidi. Görüntülerde Ramazan T., hafif ticari araçla isyerinin önüne geliyor. Ardindan araçta tüfegi alarak içeriye giren Ramazan T.’yi gören Hatice Isik, arka kisma dogru kaçiyor. Daha sonra Ramazan T., Isik’a dogru ardi ardina ates ediyor. Bu esnada Hatice Isik’in esi Mehmet Isik, Ramazan T.’nin elindeki tüfegi almaya çalisirken bir el daha ates ediliyor. Ramazan T., tüfegi birakarak olay yerinden kaçiyor. Olay sirasinda dükkanin arka kisminda bulunan iki kisinin panik anlari ise dikkatlerden kaçmadi.
Kaynak: İHA