Bandirma'da Deniz Çekildi

Balikesir’in Bandirma ilçesinde deniz yaklasik 10 metre geri çekildi.

Bandirma'da Deniz Çekildi
Bandirma Limani yakinlarindaki sahil bandinda deniz suyu ögle saatlerinden sonra yaklasik 10 metre geri çekildi. Marmara Denizi’nde 4 gün önce yasanan firtinanin ardindan denizin geri çekilmesi vatandaslari sasirtti. Yeni yapilan sahil bandinda daha önce deniz sulari altinda olan bölgede sularin çekilmesiyle plaj olusurken, çok sayida kaya ise su yüzüne çikti. Denizin çekildigini gören vatandaslar, sularin çekilmesiyle olusan plaja inerek dolasti.

Ilçede böyle bir çekilmeyi ilk kez gördügünü belirten ilçe sakini Mehmet Tunç, "Sanirim firtina öncesi sessizlik. Sahilde dolasmaya geldik, baktik denizde epey bir çekilme var. Asagi yukari 10 metre gibi bir çekilme var. Ilk defa böyle bir sey yasiyorum. Meteoroloji yogun bir kis geliyor, kar geliyor diye uyarmisti. Bununla bir ilgisi var mi bilmiyorum. Su anda bulundugum yer sabah su ile kapliydi. Bayagi bir mesafe çekilmis çok tuhaf" seklinde konustu.

Bandirma Limani içerisinde de etkisini gösteren deniz çekilmesi nedeniyle, eski iskelenin altindaki oyuklarin ortaya çikmasi ise ilginç görüntüler olusturdu. Liman içerisinde sandallarin bagli oldugu bölgede, betona yapisik olan binlerce midyede sularin çekilmesiyle karada kaldi.
Kaynak: İHA