Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve dogu kesimlerinin parçali ve çok bulutlu, Marmara’nin dogusu, Karadeniz, Iç Anadolu’nun dogusu, Dogu Akdeniz’in dogusu, Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgeleri ile Kütahya, Afyonkarahisar, Eskisehir ve Konya çevrelerinin yagisli, diger yerlerin az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor.

Genellikle yagmur ve saganak, Karadeniz’in iç kesimleri, Dogu Anadolu ile Iç Anadolu’nun dogusunda yer yer karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi beklenen yagislarin, Karadeniz kiyilari ile Artvin’in güneyi ve Tokat’in kuzey kesimlerinde kuvvetli, yükseklerinde yer yer yogun kar yagisi, Rize, Artvin’in kuzeyi, Trabzon’un batisi ile Giresun’un dogusunda çok kuvvetli ve yer yer siddetli olacagi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sicakliginin kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.

Rüzgarin ise bati ve kuzeybati yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Akdeniz iç kesimleri, Bati Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Karadeniz kiyilarinda kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kisa süreli firtina (40-70 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu 8

Istanbul: Parçali çok bulutlu ve yagmurlu 12

Izmir: Parçali bulutlu 17

Adana: Parçali bulutlu 17

Antalya: Parçali bulutlu 20

Samsun: Parçali çok bulutlu ve yagmurlu geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor. 9

Trabzon: Parçali çok bulutlu ve yagmurlu, yükseklerinin karla karisik yagmurlu geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yerel olarak kuvvetli, batisinda çok kuvvetli ve siddetli, yükseklerinde yer yer yogun kar seklinde olmasi bekleniyor. 11

Erzurum: Parçali çok bulutlu ve kar yagisli 0

Diyarbakir: Parçali çok bulutlu ve yagmurlu, yüksekleri karla karisik yagmurlu 8
Kaynak: İHA