Malatya'da Kar Esareti

Malatya’da yagan yogun kar nedeniyle hayat durma noktasina geldi. Valilikten yapilan açiklamada, ilçe yollari ve 593 mahalle yolunun araç trafigine kapali oldugu belirtildi.

Malatya'da Kar Esareti
Malatya Valiligi tarafindan kar yagisiyla ilgili yapilan açiklamada, “Ilimiz genelinde 18 Ocak 2022 tarihinde baslayan ve devam eden yogun kar yagisi ve olumsuz hava kosullari sebebiyle Ilimizi diger illere ve ilçelere baglayan karayollarinda ulasimda sorunlar yasanmakta olup Karayollari 8. Bölge Müdürlügü ve Malatya Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan yol açma çalismalari 24 saat çalisma esasina göre devam ettirilmektedir” ifadelerine yer verildi.

19 Ocak 2022 tarihi saat 11.00 itibariyla Malatya ili genelinde Devlet-Karayollarindaki trafik durumu söyle açiklandi:

"Malatya-Elazig Karayolu: Araç Trafigine Açik Malatya-Adiyaman Karayolu: Araç Trafigine Açik (Çekici türü araçlar hariç), Malatya-Kayseri-Karayolu: Araç Trafigine Açik (Çekici türü araçlar hariç), Malatya-Sivas Karayolu: Araç Trafigine Açik (Çekici ve otobüs türü araçlar hariç). Malatya-Pütürge Karayolu: Araç Trafigine Kapali, Malatya-Çelikhan Karayolu: Araç Trafigine Kapali. Malatya-Sincik Karayolu: Araç Trafigine Kapali, Arguvan-Arapgir Karayolu: Araç Trafigine Kapali, Arguvan-Hekimhan Karayolu: Araç Trafigine Kapali, Arapgir-Divrigi Karayolu: Araç Trafigine Kapali, Kuluncak-Hekimhan Karayolu: Araç Trafigine Kapali. Kuluncak-Darende Karayolu: Araç Trafigine Kapali, Doganyol-Pütürge Karayolu: Araç Trafigine Kapali.”

Malatya ili genelinde 593 mahalle yolunun kapali oldugu belirtilen açiklamada, "Devlet ve Il Karayollarindaki karla mücadele çalismalari Karayollari 8. Bölge Müdürlügüne ait 20 Ekipmanli Kamyon ve 7 Greyder, Mahalle Yollarindaki karla mücadele çalismalari ise Malatya Büyüksehir Belediyesine ait 400 araçla devam ettirilmektedir. Pütürge ve Doganyol Ilçelerimizde 6 mahallede 518 aboneye elektrik verilememekte olup enerji saglama çalismalari devam etmektedir. Ilimiz genelinde içme suyu ve dogalgaz arzinda bir sorun yasanmamaktadir. Acil saglik sorunu olan vatandaslarimizin hastanelere ulastirilmalari kapsaminda, 37 hastaya mahalle yolunun açilmasi suretiyle, 3 hastaya ise Paletli Ambulans vasitasiyla müdahale edilmistir. Ilimiz genelinde yollarin kapanmasi nedeniyle mahsur kalan araç ve vatandasimiz bulunmamakta olup, çekici ve otobüs türü araçlara kapali olan Devlet-Karayollarinda bekleyen tir ve otobüs gibi araçlarda bekleyen sürücü ve vatandaslarimiza Ilçe Kaymakamliklari tarafindan su, yemek gibi acil ihtiyaçlari için gerekli yardimlar yapilmaktadir."

Meteorolojik verilere göre yogun kar yagisinin Malatya genelinde 19 Ocak 2022 Çarsamba günü saat 24.00’e kadar devam edecegi tahmin ediliyor. Yapilan uyarilarda, vatandaslarin kapali olan devlet ve il karayollarinda araçlariyla trafige çikmamalari, trafige açik oldugu belirtilen yollarda ise zorunlu olmadikça ve kar tipi lastigi bulunmayan araçlarla trafige çikarmamalari, trafige çikacak olan sürücülerin ise araçlarinda mutlaka zincir, takoz, ilk yardim çantasi ve çekici halat bulundurmalari istendi.
Kaynak: İHA