Konya'nin 25 Ilçesinde Okullara Kar Tatili

Konya’nin 25 ilçesinde kar yagisi sebebiyle okullarda egitime 1 gün süreyle ara verildi.

Konya'nin 25 Ilçesinde Okullara Kar Tatili
Ögleden sonra baslayan kar yagisi Konya’nin çok sayida ilçesinde etkili oluyor. Kar yagisi ve buzlanma sebebiyle Konya’yi Antalya, Ankara, Aksaray, Afyonkarahisar ve Isparta’ya baglayan karayollarinda tipi ve firtina sebebiyle ulasimda aksamalar yasaniyor. Tipi, buzlanma ve kontrolden çikarak yolu kapatan araçlar sebebiyle araçlarin geçisine izin verilmiyor.

Eregli ilçesinde de ögleden sonra baslayan kar yagisi etkili oldu. Kaldirimlar beyaza bürünürken, araçlar trafikte yavas yavas ilerledi. Belediye ekipleri de tuzlama çalismasi yapti. Vatandaslar dükkanlarinin önünü ve araçlarini temizledi.

Konya’nin 25 ilçesinde tamamen, 3 ilçesinde de çok sayida kirsal mahallede kar yagisindan dolayi 19 Ocak Çarsamba günü 1 gün süreyle egitime ara verildi.

Konya Il Milli Egitim Müdürlügünden yapilan açiklamada, kar yagisi ve buzlanma sebebiyle okullarin tatil oldugu ilçeler sunlar:

"Ahirli, Altinekin, Akören, Aksehir, Beysehir, Bozkir, Çumra, Derbent, Derebucak, Doganhisar, Emirgazi, Eregli, Güneysinir, Hadim, Halkapinar, Hüyük, Ilgin, Kadinhani, Karapinar, Sarayönü, Seydisehir, Taskent, Tuzlukçu, Yalihüyük ve Yunak."

Öte yandan, Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerine bagli çok sayida mahallede de egitime 19 Ocak 2021 Çarsamba 1 gün ara verildigi bildirildi.

Kaynak: İHA