Karaman'da Egitime Kar Tatili

KARAMAN – Karaman’da aniden bastiran kar yagisi hayati etkilerken, ulasimda da aksamalara neden oluyor. Karaman Valiligi merkez ve merkeze bagli okullarin yarin geçerli olmak üzere 1 gün tatil edildigini duyurdu.

Karaman'da Egitime Kar Tatili
Aksam saatlerinde yogun sekilde yagmaya baslayan kar kisa sürede çevreyi beyaza bürüdü. Kar yagisi nedeniyle bazi vatandaslar ise Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda lapa lapa yagan karin keyfini çikararak kartopu oynadi. Kar yagisinin güzel oldugunu belirten Ali Sevilmis, "Geçen yil kurak geçmisti. Bu yagis iyi oldu. Keyfini sürüyoruz" dedi.

Kar yagisi yüksek kesimlerde de etkisini gösteriyor. Iç Anadolu’yu Akdeniz’e baglayan Sertavul Geçidi’nde yogun kar yagisi nedeniyle ulasimda aksamalar yasaniyor. Karaman’dan İçel yönüne gidecek olan tirlar, yakit istasyonlarinda bekletilirken, küçük araçlarin da zincirsiz seyretmelerine izin verilmiyor. Karaman Belediyesi ekipleri de sehir merkezinde kar kürüme ve tuzlama çalismasi yapiyor.

Karaman Valiligi de okullarin tatil edilmesiyle ilgili olarak yazili bir açiklama yapti. Açiklamada, “Yogun kar yagisi ye buzlanma sebebiyle ulasimda yasanabilecek muhtemel olumsuzluklar nedeniyle ilimiz merkez ve merkeze bagli okullarda 19 Ocak 2022 Çarsamba günü yüz yüze egitime 1 gün süreyle ara verilmistir. Egitim, çevrim içi olarak gerçeklestirilecektir. Ayrica, engelli ve hamile kamu personeli idari izinli sayilacaktir" denildi.

Karaman’da yogun kar yagisinin yarin da devam edecegi tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA