Diyarbakir'da Karla Mücadele Çalismalari Basladi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, kar yagisinda ulasimin aksamamasi ve vatandasin olumsuz etkilenmemesi için çalismalarina basladi.

Diyarbakir'da Karla Mücadele Çalismalari Basladi
Yapi Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligi, kent genelinde kar yagisinin baslamasinin ardindan trafik akisinin olumsuz etkilenmemesi için yol tuzlama çalismalari yapiyor. Ögleden sonra baslayan kar yagisinin ardindan ekipler, kent merkezinde 60 personel, 7 kar küremeli tuz atma araci, 2 kar küreme araci, 5 greyder, 4 JCB, 2 kamyonet ve traktör olmak üzere toplam 21 araçla çalisiyor. 24 saat esasina göre çalisacak olan ekipler, trafik ve yaya güvenligi için gece yasanacak buzlanmalara karsi kentteki tüm ana arterlerde tuzlama çalismasi yapacak.

“Kimseyi sokakta birakmayacagiz”

Ayrica Büyüksehir Belediyesi, “Kimseyi sokakta birakmayacagiz” siariyla soguk hava dolayisiyla kimsesiz vatandaslarin sokakta kalmamasi için olusturdugu zabita ekipleri, hem devriye atarak hem de vatandaslarin bildirmesi durumunda sokakta kalan kimsesizleri araçlarla alarak otellere yerlestirecek. Saglik Isleri Daire Baskanligina bagli ekipler ise sokakta kalan hayvanlarin yiyecek sikinti çekmemesi için “Her Can Bize Emanet” siariyla beslenme noktalarina bu gece mama birakacak.

Vali Münir Karaloglu, yaptigi açiklamada vatandaslara dikkatli olma uyarisinda bulundu. Karaloglu, “Kiymetli hemsehrilerim, aman dikkat. Diyarbakir’imiz genelinde etkili olan kar yagisi ve buzlanma nedeniyle olusabilecek trafik kazasi riskini en aza indirmek için lütfen dikkatli ve tedbirli olalim” ifadelerini kullandi.

Alo 153 7/24 vatandasin hizmetinde

Vatandaslar, meydana gelebilecek olumsuz durumlari tüm ekipleriyle sahada olan Büyüksehir Belediyesinin Alo 153 hattina bildirebilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA