Bayburt'ta Egitime Kar Tatili

Bayburt’ta kar ve tipi dolayisiyla 19 Ocak 2022 Çarsamba günü egitime 1 gün süreyle ara verilecek. Aksam saatlerinde etkisini artiran kar yagisi dolayisiyla yüksek kesimlerde ulasimda aksamalar yasanmaya basladi.

Bayburt'ta Egitime Kar Tatili
Bayburt Valiligince yapilan yazili açiklamada yarin egitime 1 gün süreyle ara verilecegi belirtildi. Açiklamada, “Ilimiz genelinde etkili olan kuvvetli kar yagisi dolayisiyla yasanabilecek olumsuzluklari engellemek adina 19 Ocak 2022 Çarsamba günü Milli Egitim Bakanligi’na bagli resmi ve özel tüm kademeler ile Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde egitim ögretim faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verilmistir. Belirtilen tarihte kamu kurum ve kuruluslarinda görevli engelli ve hamile kamu personeli de bu kapsamda idari izinli sayilacaktir.” denildi.

Kar yagisi ve tipi, Bayburt- Arakli yolu ile Bayburt- Erzurum kara yolu 2 bin 409 rakimli Kop Dagi Geçidinde etkisini artirdi. Sisinde etkili oldugu güzergahlarda görüs mesafesi 10 metreye kadar düstü. Agir tonajli araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Karayollari ekipleri kar küreme ve tuzlama çalismasi yürütürken tir sürücüleri kis çilesinin zor oldugunu kaydetti.

Polis ekipleri yüksek rakimli güzergahlari kullanan sürücüleri, dikkatli olmalari konusunda uyardi.
Kaynak: İHA