Saruhanli'da Taskinlar Sona Eriyor
MASKI Genel Müdürlügü, Saruhanli ilçesine bagli Cengiz Topel, Saruhan, Cumhuriyet ve Atatürk mahallelerinden geçen DSI kurutma kanalinin kapali kesitinde kapsamli islah ve temizlik çalismasi gerçeklestiriyor. MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Cem Çöllü ile birlikte çalismayi yerinde inceledi.

“Saruhanli için önemli bir çalisma yapiliyor”
Bölgede taskinlarin meydana gelmemesi amaciyla önemli bir çalisma gerçeklestirdiklerini belirten MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, çalisma hakkinda bilgi vererek, “Saruhanli ilçemiz, Cengiz Topel, Saruhan, Cumhuriyet ve Atatürk mahallelerinde yagisli havalarda yagmur sulari bu bölgeden geçen 1350 metrelik DSI kurutma kanalina bilinçsizce atilan çöpler nedeniyle tahliye olmuyordu. Su baskinlari meydana geliyordu. MASKI olarak bu sorunu çözmek amaciyla geçtigimiz günlerde islah ve temizlik çalismalarina basladik” dedi.
Kanal betonarme kapaklarla kapatilacak
Çalisma ile ilgili bilgi veren Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, “Havalandirma ve malzeme nakli için 8 noktadan kirim yapildi. Ilerleyen zamanlarda temizlik ihtiyaç olmasi halinde kullanilmasi ve daha hizli ve kolay bir sekilde müdahale edilmesi amaciyla kirilan yerler betonarme kapaklarla kapatilacak. Ayrica kapak montaji yapilacak yerler için sayisal isletme planlari hazirlanarak DSI kurutma kanalinin güzergahi da kayit altina alinmis olacak” dedi.
Kanalin içinden çikan çöpler taskinlara davetiye çikardi
DSI kurutma kanalinda yapilan islah ve temizlik çalismasinda su ana kadar 500 traktör çöp çiktigini belirten Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, “Idare olarak kanallarda yaptigimiz çalismalarda ayni manzaralarla karsilasiyoruz. Ekiplerimiz kanalin içine girdiginde her türden pet, plastik, ve cam sise, strafor, köpük, poset, branda, çuval, elektrik süpürgesi hortumu, su hortumu, oyuncaklar, top, terlik, ayakkabi, evsel artik, araç ve traktör lastigine kadar daha çok sayabilecegimiz çöp çikardi. Bu çöpler kanali tikiyor ve sularin saglikli bir sekilde tahliye olmasini engelliyor. Bunun sonucunda taskinlar meydana geliyor ve hem çevremiz hem de vatandaslarimiz olumsuz etkileniyor. Can ve mal güvenligi tehlikeye giriyor. Bizler Manisa için Saruhanli için her zaman görev basindayiz. Vatandaslarimizdan tek istegimiz dere yataklari ve kanallarin çöplük olarak kullanilmamasidir” dedi.
