Kars'ta Buz Üzerinde Atli Kizak Keyfi Sürüyor

Dogu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü olan ve yüzeyi tamamen donan Çildir Gölü’nde buz üzerinde atli kizak keyfi sürüyor.

Kars'ta Buz Üzerinde Atli Kizak Keyfi Sürüyor
Yaklasik 124 bin metrekarelik alaniyla Dogu Anadolu Bölgesi’nin ikinci büyük gölü olan Çildir Gölü’nün tamamen donmasiyla birlikte yerli ve yabanci turistlerin ilk ugrak yeri oluyor.

Kars’in Arpaçay ilçesine bagli Kütük Ev bölgesine gelen misafirler, burada buz üzerinde atli kizak seferleri yapiyor. Kizaklarla kayan vatandaslar, halay tutup oynuyor. Buz üzerinde semaverde demlenen çaydan tadarak gönüllerince eglenme imkani bulunuyor.

“Memleketimizin en güzide yeri”

Kars’a Trabzon’dan gezmeye geldigini belirten Abdullah Gündogdu, “Daha önce deneyimlemistim ama tur bu kadar uzun degildi. Suyun donmamis oldugu zamanlarda da gelmistim. Buranin, bu cografyanin her hali güzel, bu gölün özellikle hem yüzebildigimiz zamanlarda, hem de üzerinde kizakla gezdigimiz zamanlarda farkli bir his, yani suyun üzerinde oldugunu bilmek, ama bir o kadarda güvenli hissetmek gerçekten güzel bir sey, her seferinde buraya geliyorum. Insaniyla, dogasiyla gerçekten güzel bir yer, memleketimizin güzide yerlerinden birisi diyebilirim” dedi.

“Ilk defa donmus gölün üzerine çiktim”

Almanya’dan geldigini ifade eden Serdar Gündogdu, “Daha önce belgesellerde izlenistim. Ama ilk defa geldim, ilk defa denedim. Güzel, kaymak güzel, gölün üzerinde kaymak, ilk defa buz tutmus gölün üzerine çiktim. Benim için güzel bir duyguydu” diye konustu.

Yüzeyi tamamen buz tutan ve üzeri karla kapli olan göl, adeta genis bir ovayi andiriyor. Kars’a kent disindan gelen misafirler, Çildir Gölü’nün simgesi haline gelen atli kizaklara binerek gezinti yapiyor. Göl üzerinde gönüllerince eglenen misafirler, sari balik yedikten sonra bölgeden ayriliyor.
Kaynak: İHA