Beykoz'da Sezen Aksu Protestosu

Beykoz’da toplanan Milli Beka Hareketi üyeleri Sezen Aksu’nun sarki sözlerini protesto etti. Yaklasik 20 kisilik grup basin açiklamasi yaptiktan sonra olaysiz bir sekilde ayrilidi.

Beykoz'da Sezen Aksu Protestosu
Sezen Aksu’nu Beykoz Kanlica’daki evinin önünde toplanan yaklasik 20 kisilik grup, sarkisinda geçen bazi sözlerinden dolayi sanatçiyi protesto etmek istedi. Trafigin olumsuz etkilenecegi gerekçesiyle güvenlik önlemi alan polis ekipleri evin önündeki grubu uzaklastirdi. Bunun üzerine yakindaki Kanlica Meydani’nda saat 20.30’da toplanan grup, Sezen Aksu’yu protesto edip, basin açiklamasi yapti.

Kanlica Meydani’nda gerçeklesen açiklamada sanatçinin sarkisinda bulunan bazi sözler protesto edildi. Polis ekipleri çevrede genis güvenlik önlemi aldi. Açiklama sonrasi grup sorunsuz sekilde dagildi.

Açiklamada bulunan Milli Beka Hareketi Baskani Murat Sahin toplanma sebeplerini belirterek, “Bugün burada toplanmamizin sebebi, Sezen Aksu’nun yazmis oldugu bir sarkinin içinde geçen ’Selam söyleyin o cahil Adem ile Havva’ya’ sözlerine tepki vermek. Insanligin atasi olan Ilk Peygamber Hz. Adem Aleyhisselama ve Hz. Havva Annemiz Aleyhisselama alenen asagilanmasina karsilik bu ’Minik Cahile’ haddini bildirmek için burada toplanmis bulunmaktayiz. Sunu özellikle ifade etmek isterim ki, biz buraya kimseyi tehdit etmeye gelmedik, biz buraya bu Milletin ve bu Ümmetin hakli sesi olmaya ve bu kalenin de Islam’in son kalesi oldugunu dosta düsmana haykirmaya geldik" dedi.

Kaynak: İHA