Yurtta Hava Durumu

Yapilan son degerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve dogu kesimlerinin parçali ve çok bulutlu, Marmara ve Iç Anadolu’nun dogusu, Karadeniz, Dogu Anadolu’nun güneydogusu ile Çankiri ve Ardahan çevrelerinin karla karisik yagmur ve kar yagisli, diger yerlerin az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; Bati ve Dogu Karadeniz kiyi kesimlerinde yogun kar seklinde görülmesi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Dogu Anadolu’nun güneydogu kesimlerinin dik yamaçlarinda çig tehlikesi bulunmaktadir. Kuzey, iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi ile birlikte pus ve yer yer sis görülecegi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, hava sicakligi kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altinda, diger yerlerde mevsim normalleri civarinda seyredecek. Rüzgarin, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Dogu Anadolu’nun Batisi ile Güneydogu Anadolu’nun dogusunda kuzey ve kuzeybati yönlerden kuvvetli ve yer yer kisa süreli firtina (40-70 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu 1

Istanbul: Parçali ve çok bulutlu 6

Izmir: Parçali ve az bulutlu 10

Adana: Parçali, yer yer çok bulutlu 12

Antalya: Parçali ve az bulutlu 13

Samsun: Parçali ve çok bulutlu, aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli 5

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu, aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli (Yagislarin; genellikle kuvvetli, iç kesimlerde yer yer yogun kar yagisi seklinde olmasi bekleniyor.) 6

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu -7

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu 5
Kaynak: İHA