Battalgazi Farkindalik Programi

Malatya’nin Battalgazi Belediyesi tarafindan toplumda farkindalik olusturmak amaciyla “Yüregiyle Bakanlar” adli özel bir program düzenlendi.

Battalgazi Farkindalik Programi
Dünyada her yil 7-14 Ocak tarihleri arasi kutlanan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasi nedeniyle Battalgazi’de farkindalik programina imza atildi. Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan Battalgazi Görme Engelliler Ilkokulu ve Ortaokulu’nda “Yüregiyle Bakanlar” adli özel bir etkinlik düzenlendi.

Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu ekibinin ‘Orta oyunu’ ile baslayan etkinlikte, görme engelli vatandaslarin duygularini hissetmek, günlük yasamda karsilastiklari zorluklarin bilincine varmak, onlarla empati kurabilmek amaciyla masallar okundu, sarkilar söylendi, söylesi yapildi, çesitli oyunlar oynandi.

Etkinlige, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalik, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Battalgazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Ali Kaçmaz, ögretmenler, görme engelli ögrenciler ve aileleri katildi.



“Sadece bir gün degil, her gün yanlarindayiz”

Özel gereksinimli bireylerin sadece yilda bir gün degil, her gün yaninda olduklarini söyleyen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Bir yil gibi kisa bir zaman zarfi içinde okulumuzun tamamlanarak hizmete sunulmasinda emegi geçen herkese tesekkürlerimi iletiyorum. Allah özel gereksinimli yavrularimizin hayatini kolaylastirsin. Rabbim bu yavrularimiza karsi merhamet duygumuzu hiçbir zaman kaybettirmesin. Rabbim onlara engel verdigi zaman bizleri imtihan ediyor. Bizim imtihanimiz bu bireylerimizin hayatini kolaylastirmak, daha yasanabilir kilmaktir. Battalgazi Belediyesi olarak Engelsiz Yasam Merkezi’mizde bunun çalismalarini yapiyoruz. Açtigimiz farkli bölümlerle merkezimizde 250 ögrencimize destek oluyor, hayatlarini kolaylastirmak için egitimler veriyoruz. Sunu unutmamamiz gerekiyor; Hepimiz birer engelli adayiyiz. Bunun bilincinde hayatimizi idame ettirmeliyiz. Battalgazi Belediyesi olarak bizler her çalismamizda özel gereksinimli bireylerimizi ve ailelerini unutmuyoruz. Onlari her daim basimizin taci yapiyoruz. Bizler sadece bir gün yaninizda olmayacagiz, bizler yilin her günü gören gözünüz, duyan kulaginiz, yürüyen bacaginiz olacagiz” seklinde konustu.



“Malatya’miz engelsiz bir sehirdir”

Malatya’nin engelsiz bir sehir olduguna dikkat çeken AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalik, “Egitimin önündeki tüm engelleri astigimizin göstergesi olan Malatya Görme engelliler okulumuzdayiz ve Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’in organize ettigi program ile özel gereksinimli yavrularimiz ile beraberiz. Bugün engelleri asan yavrularimiz ile beraberiz. Gönülleri görmeyenlerden hepimizin korkmasi lazim. Bizler evlatlarimizin egitimleri ve istihdamlarinin önündeki engelleri kaldirmak için çok çaba sarf ettik. Bugün bu noktalara gelebildiysek eger bunun bas mimari Cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip Erdogan’dir. Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi döneminde engelsiz bir yasam için hatirlarsaniz Beyaz Masa kurdurmustu. O gün engelli vatandaslarimizin ve ailelerinin duasini almisti. Yasal düzenlemeler ile özel gereksinimli bireylerimize ve ailelerine maas bagladik. Geçtigimiz dönemlerde bir kizimiz yanima gelmisti ve bana gözünün görmedigini, okumak istedigini, Malatya’ya görme engelli okul yapmamizi talep etti. Bizlerde yaptigimiz çalismalarla bu talebi Cumhurbaskanimiza ilettik ve kendiside aninda yapilmasi için talimat verdi. Dönemin Milli Egitim Bakaninin destekleriyle Türkiye’nin ilk görme engelli okulunu Malatya’miza yapmis olduk. Emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum. Battalgazi’mizde Engelsiz Yasam Merkezi’miz var. Battalgazi’de de olusturmus oldugu bu merkez ile yavrularimizin gönüllerine dokunan, hayir dualarini alan baskanimiz Osman Güder’e cani gönülden tesekkür ediyorum. Çok önemli ve hayirli bir is yapiyorsunuz. Çok önemli çalismalarin yapildigi Malatya’miz engelsiz bir sehirdir” dedi.

Program sonunda Milletvekili Çalik ve Baskan Güder, görme engelli ögrencilere çesitli hediyeler takdim ederek, günün anisina ögrencilerle fotograf çekimi gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA