8 İlde Okullar Tatil Edildi! Bugün Okullar Tatil Mi?

Olumsuz hava şartları sebebiyle okulların kar tatili ilan etmesinin ardından birçok kişi konuyla ilgili olarak detayları merak etti. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise bugün okullar tatil mi sorusu yer alıyor. Peki, bugün okullar tatil mi? Bugün okullar nerelerde tatil? Hangi illerde tatil var? İşte detaylar...

8 İlde Okullar Tatil Edildi! Bugün Okullar Tatil Mi?
Kar yağışının şiddetinin giderek artmasıyla birçok kişi konu hakkında araştırmalara başladı. Meteoroloji’den gelen uyarıların ardından dün birçok ilde kar yağışı sebebiyle eğitim ve öğretime ara verildi. 1 günlük ara tatilin ardından Cuma günü tatil olup olmayacağı da merak ediliyordu. Valiliklerden yapılan açıklama doğrultusunda 8 ilde eğitim öğretime kar yağışı sebebiyle ara verildiği aktarıldı. Hangi illerde okullar tatil ve bugün okullar tatil mi sorusu sık sık aratılıyor. Konuyla ilgili olarak özellikle ebeveynler ve öğrenciler araştırmalarına başladı. Bugün okullar tatil mi sorusuna cevap almak ve konu hakkında daha detaylı bilgi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.


8 İlde Okullar Tatil Edildi! Bugün Okullar Tatil Mi?

Bugün Okullar Tatil Mi?


Okulların tatil olup olmayacağı birçok kişi tarafından merak ediliyordu. 13 Ocak itibariyle ülkenin birçok ilde kar tatili ilan edilmesiyle verilen aranın bugün devam edip etmeyeceği de sık sık aratıldı. Konuyla ilgili olarak en sık aratılanlar ise bugün okullar tatil mi ve hangi illerde okullar tatil sorusu oldu. Özellikle Konya’da artan kar yağışı sebebiyle 12 ilçede kar tatili ilan edildiği aktarıldı. Ahırlı, Altınekin, Bozkır, Çumra, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde 14 Ocak itibariyle eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. Konuyla ilgili olarak Konya İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından da açıklama geldi. Yapılan açıklamada Ahırlı, Altınekin, Bozkır, Çumra, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent ve Güneysınır ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle 14 Ocak 2022 Cuma günü yüz yüze eğitime ilçe hıfzıssıhha kurullarınca 1 gün ara verilmiştir. Bu süre zarfında uzaktan eğitim yapacaktır" ifadeleri kullanıldı. Konya’nın ardından Kars ili de kar sebebiyle eğitim öğretime ara vermek zorunda kaldı. Kars Valiliği’nden gelen açıklama sonrası 14 Ocak itibariyle eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği aktarıldı Van Valiliği de yaptığı açıklamada "Yoğun kar yağışı nedeniyle 14.01.2022 Cuma günü ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli eğitim öğretim(Lise, Halk Eğitim, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri dahil) 1 (bir) gün tatil edilmiştir. Ayrıca, engelli ve hamile kamu personeli idari izinli sayılacaktır" ifadelerini kullandı. Ordu, Mersin, Tunceli, Karaman ve Nevşehir illerinde de 14 Ocak günü olumsuz hava koşulları sebebiyle tatil edildi. Bu sekiz ilin ardından başka bir il ile ilgili kar tatili açıklaması gelmedi. Konuyla ilgili güncel gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.


8 İlde Okullar Tatil Edildi! Bugün Okullar Tatil Mi?

Hangi İllerde Kar Tatili Var?


Birçok vatandaş kar tatili yapan okullar hakkında araştırmalara başladı. Konu hakkında en sık aratılan soru ise hangi illerde kar tatili var sorusu oldu. Olumsuz hava koşulları sebebiyle kar tatili ilan edilen 5 ile bugün 3 il daha eklendi. 14 Ocak 2022 itibariyle 8 şehirde eğitim öğretime ara verildi. Konya, Van, Karaman, Kars, Nevşehir, Tunceli, Mersin ve Ordu’nun eğitim öğretime bir gün süreyle ara verdiği belirtildi.