TMO'nun Açikladigi Kuru Üzüm Fiyatlari Manisa'da Ziraat Odasi Baskanlarinin Beklentilerini Karsilamadi

Manisa Ziraat Odalari Il Koordinatörü Abdullah Senol, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafindan 9 numara kalitedeki kuru üzümde taban fiyatin 13 lira olarak belirlenmesinin beklentilerini karsilamadigini belirtti.

TMO'nun kuru üzümle ilgili taban fiyatlari açiklamasinin ardindan toplanan Manisa Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu üyesi ziraat odasi baskanlari, ortak basin açiklamasi yapti.

Manisa Ziraat Odalari Il Koordinatörü Abdullah Senol, kurul adina yaptigi açiklamada, 9 numara kalitedeki kuru üzüm için beklentilerinin kilogramda 16,5 lira oldugunu belirterek, 13 lira olarak açiklanan fiyatin hangi kritere göre belirlendigini merak ettiklerini ifade etti.

"TMO'nun açikladigi fiyat beklentimizi karsilamamaktadir" diyen Senol, serbest piyasada ortalama 12,5 liradan islem gören üzümün fiyat açiklandiktan sonra 12 liraya geriledigini savundu.

Üreticilerin açiklanan fiyata tepkili oldugunu dile getiren Senol, geçen yil 12,5 lira olan fiyatin enflasyon ve girdi maliyetlerindeki artislar ve rekoltenin bu yil daha az olmasina ragmen yüzde 4 artisla 13 lira olarak belirlenmesine anlam veremediklerini aktardi.

Üreticinin maliyetine ürün satmaya mecbur birakildigini öne süren Senol, fiyatlarin revize edilmesi konusunda umutlarini koruduklarini, bu konunun takipçisi olduklarini kaydetti.

Kaynak: AA