Menderesleri Ile Ünlü Persembe Yaylasi'na Çikartilan Tren Vagonlari Kafeye Dönüstürülecek

Ordu'nun menderesleriyle dikkat çeken Persembe Yaylasi'na getirilen iki tren vagonunun kafeye dönüstürülerek turizme katki sunmasi hedefleniyor.

Aybasti Belediyesi, 1500 rakimli Persembe Yaylasi'nda içerisini kafeye dönüstürmek amaciyla Devlet Demiryollari Genel Müdürlügü'nden her biri 26 metre uzunlugunda iki tren vagonu satin aldi.

Belediye tarafindan satin islemleri tamamlanan vagonlar, çekiciler yardimiyla tasinarak Persembe Yaylasi'na getirildi.

Aybasti Belediye Baskani Beytullah Geçtan, AA muhabirine, bir süre önce vagon kafe kurmak için çalismalarin basladigini belirterek, projede sona yaklasildigini söyledi.

Toplam uzunlugu 52 metre olan 2 vagonun satin alindiktan sonra ilçeye ulastirildigini kaydeden Geçtan, kisa süre içerisinde çevre ve peyzaj düzenlemesiyle vagon kafenin hizmete açilacagini ifade etti.

Geçtan, projenin, menderesleriyle ünlü yaylada turizme önemli katki sunmasini beklediklerini dile getirerek, "Simdiden projemizi duyanlar büyük heyecan yasadi. Temennimiz en kisa zamanda bu hizmeti halkimizin kullanimina sunmak. Tren çikmaz denilen yaylamiza bu vagonlarin çikmasi bizleri çok mutlu etti." dedi.

Geçtan, projenin bu asamaya kadar gelmesine katki sunanlara da tesekkürler etti.

Kaynak: AA