GÜNDEM ÖZETI / 8 Eylül 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Parlamentolar Arasi Birlik (PAB) 5. Dünya Parlamento Baskanlari Konferansi'na katilmak üzere gittigi Avusturya'nin baskenti Viyana'da ikili temaslarda bulunacak.

- Osmanli ordusunun 2. Viyana kusatmasinda bulundugu Kahlenberg Tepesi'ni ziyaret edecek olan Sentop, aksam saatlerinde Istanbul'a hareket edecek.

(Viyana)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, 20. Dönem Milletvekili Biltekin Özdemir için TBMM'de düzenlenecek cenaze törenine, ardindan Izmit Belediyesi Çinar Çocuk Evi ve Saglik Merkezi ile CHP Istanbul Il Baskanligi binalarinin açilisina katilacak.

(Ankara/11.00/Kocaeli/13.30/Istanbul/17.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Çarsamba ilçesi esnafini ziyaret edecek.

(Samsun/18.00)

EKONOMI FINANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, ROKETSAN ve TÜBITAK SAGE yürütücülügünde düzenlenen Roket Yarismasini takip edecek.

(Aksaray/12.00)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Karayollari Genel Müdürlügü ile Yol-Is arasinda imzalanacak sözlesme törenine katilacak.

(Ankara/14.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi Baskani Sahap Kavcioglu, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasi ekonomi toplantisina katilacak.

(Ankara/11.00)

4- TÜIK, 2020 yili girisim özelliklerine göre dis ticaret ile girisimcilik ve demografisi istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Paris Temyiz Mahkemesinin Fransiz çimento devi Lafarge’a, terör örgütü DEAS'e finansman saglamasi nedeniyle yöneltilen "insanliga karsi suça ortak olmak" suçlamasini Yargitayin iptal etme kararini bozmasinin ardindan gelismeler takip ediliyor.

(Paris)

2- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- A Milli Erkek Voleybol Takimi, 2021 CEV Avrupa Sampiyonasi C Grubu'ndaki 5. ve son maçinda Finlandiya ile karsi karsiya gelecek.

(Tampere/20.00)

2- Ziraat Türkiye Kupasi 1. Eleme Turu mücadelesi 4 maçla tamamlanacak.

3- Futbolda 1. transfer ve tescil dönemi Türkiye için sona erecek.

4- Dünya Motokros Sampiyonasi'ni 9. ayak mücadelesi (Bitci MXGP of Afyon) tamamlanacak.

(Afyonkarahisar/09.15-16.30)

5- Teniste sezonun son grand slam turnuvasi ABD Açik'ta çeyrek final maçlari sona erecek.

(New York)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA