GÜNDEM / 8 Eylül 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi'yi kabul edecek.

(Ankara/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Parlamentolar Arasi Birlik (PAB) 5. Dünya Parlamento Baskanlari Konferansi'na katilmak üzere gittigi Avusturya'nin baskenti Viyana'da ikili temaslarda bulunacak.

- Osmanli ordusunun 2. Viyana kusatmasinda bulundugu Kahlenberg Tepesi'ni ziyaret edecek olan Sentop, aksam saatlerinde Istanbul'a dönecek.

(Viyana) (Fotografli-Görüntülü)

3- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, 20. Dönem Milletvekili Biltekin Özdemir için TBMM'de düzenlenecek cenaze törenine, ardindan Izmit Belediyesi Çinar Çocuk Evi ve Saglik Merkezi ile CHP Istanbul Il Baskanligi binalarinin açilisina istirak edecek.

(Ankara/11.00/Kocaeli/13.30/Istanbul/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanliginda (AFAD) düzenlenecek Koordinasyon Toplantisi'na katilacak.

(Ankara/10.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Çarsamba ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Samsun/18.00) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI FINANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, ROKETSAN ve TÜBITAK SAGE yürütücülügünde düzenlenen Roket Yarismasini takip edecek.

(Aksaray/12.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Karayollari Genel Müdürlügü ile Yol-Is arasinda imzalanacak sözlesme törenine istirak edecek.

(Ankara/14.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi Baskani Sahap Kavcioglu, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasi ekonomi toplantisina katilacak.

(Ankara/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- TÜIK, 2020 yili girisim özelliklerine göre dis ticaret ile girisimcilik ve demografisi istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Paris Temyiz Mahkemesinin Fransiz çimento devi Lafarge’a, terör örgütü DEAS'e finansman saglamasi nedeniyle yöneltilen "insanliga karsi suça ortak olmak" suçlamasini Yargitayin iptal etme kararini bozmasinin ardindan gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

(Paris)

2- Türkiye-Misir siyasi istisarelerin ikinci tur görüsmelerine devam edilecek.

(Ankara) (Fotografli-Görüntülü)

3- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- A Milli Erkek Voleybol Takimi, 2021 CEV Avrupa Sampiyonasi C Grubu'ndaki 5. ve son maçinda Finlandiya ile karsi karsiya gelecek.

(Tampere/20.00) (Fotografli)

2- Ziraat Türkiye Kupasi 1. Eleme Turu mücadelesi 4 maçla tamamlanacak. (Fotografli)

3- Futbolda 1. transfer ve tescil dönemi Türkiye için sona erecek.

4- Dünya Motokros Sampiyonasi'ni 9. ayak mücadelesi (Bitci MXGP of Afyon) tamamlanacak.

(Afyonkarahisar/09.15-16.30) (Fotografli-Görüntülü)

5- Teniste sezonun son grand slam turnuvasi ABD Açik'ta çeyrek final maçlari sona erecek.

(New York)

ÖZEL HABER

1- YÖK Baskani Özvar, üniversitelerde yüz yüze egitimin detaylarini AA'ya açikladi:

- "1,5 yil öncesinde üniversitelerimizde nasil yüz yüze egitim yapiyorsak bu sene de egitim ögretim bu sekilde baslatilacak. Ögrencilerimizi heyecanla üniversitelerimize bekliyoruz"

- "Kovid-19 ile alakali dijital yönetim usulünü üniversitelere getirmis oluyoruz. Üniversitelerimiz, Kovid-19 ile ilgili anlik dijital verileri Saglik Bakanligindan alabilecekler. Böylelikle üniversitelerimiz, kendi ögrenci ve ögretim elemani nüfusu ile ilgili salginin seyrini yakindan izleyebilecekler"

- "Üniversitelerimizde, derslerin yüzde 40'i veya herhangi bir dersin yüzde 40'i uzaktan egitim yoluyla yapilabilecek. Böylece üniversitelerimizde harmanlanmis (hibrit) egitim usulleri ile egitim ögretim faaliyetleri yürütülebilecek"

- "Yüz yüze egitimin yani sira çevrim içi, senkron ve asenkron gibi uzaktan egitim yöntemleri ile üniversitelerimizdeki ögretimin daha zengin sekilde yürütülmesine imkan saglanacak"

- "Üniversitelerimizin tüm bilesenlerinin asi olmasini bekliyoruz. Eger asi konusunda hassasiyet gösterirlerse, ögrencilerimiz asilarini olurlarsa, maske, mesafe ve temizlik kurallarina dikkat ederlerse bizler üniversitelerde yüz yüze egitim ögretimi çok daha rahat çok daha saglikli bir sekilde yürütebiliriz"

(Selma Kasap/Sefa Sahin/Ankara)

2- VLP temelli yerli asiyi gelistiren bilim insanindan çagri: Türk asisi gelinceye kadar mevcut asilari olun

- Türkiye'nin VLP temelli ilk yerli Kovid-19 asisini esi Prof. Dr. Mayda Gürsel ile birlikte gelistiren Prof. Dr. Ihsan Gürsel:

- "Asiya olan tereddüt, asi ve bilim karsitligi sadece ülkemizde degil dünyada da artmis durumda. Amerika da bundan inanilmaz derecede sikinti çekiyor. Asiya milyarlarca dolar yatirmis olmalarina ragmen politik bir görüs nedeniyle artik bu is o kadar politize oldu ki. Bir grup insan ne maske takiyor, ne asi oluyor. Bunun özgürlükle alakasi yok"

- "Ben maske takmayarak baskasini öldürme hakkina sahip degilim. Görünmeyen bir düsmana karsi savasiyoruz. Bu bizim için bir sikinti ve herkesin asi olmasi lazim. O nedenle Türk asisini beklemenin bir anlami yok"

(Elif Küçük/Istanbul)

3- Hibrit ve elektrikli otomobil satislari simdiden 2020'yi geçti

- Yilin 8 ayinda elektrikli ve hibrit otomobil satislari, geçen yilin toplam satislarinin da üzerinde gerçeklesmesine karsin bu otomobillerin Türkiye otomobil pazarindan aldigi pay düsük seviyelerde kalmaya devam etti

- Toplam satislarda agustos sonu itibariyla benzinli otomobiller ilk sirada yer alirken, bunu dizel ve otogazli otomobiller izledi

(Abdulselam Durdak/Istanbul)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA