Brüksel'de Türk Mutfagi Tanitildi

Türk mutfagi, Avrupa'nin kalbi olarak anilan Brüksel kentindeki "EatBrussels" adli gastronomi festivalinde ilk kez tanitildi.

Avrupa Birligi (AB) ve NATO'ya ev sahipligi yapan Brüksel Baskent Bölgesi yönetimi tarafindan her sene düzenlenen festivalde Türk mutfagindan örnekler ana yemek olarak sunuldu.

Festivalin menülerinden birinde baslangiç yemekleri Fransa'nin Lille ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin baskenti Kinsasa'dan, tatli ise Brüksel bölgesinden sunuldu.

Menüde ana yemek ise Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiligi tarafindan hazirlanan Osmanli mutfagindan bugüne ulasan mutancana ve perde pilavindan olustu.

Türkiye'yi temsilen Brüksel Büyükelçiligi tarafindan hazirlanan yemekler 100'ü askin katilimcinin büyük begenisini kazandi.

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, yemekte yaptigi konusmada, büyükelçilik asçisi tarafindan hazirlanan tarihi bir yemek olan mutancananin, Istanbul’un kapilarini Türklere açan Fatih Sultan Mehmet'in en sevdigi yemek olarak bilindigini söyledi.

Çesitli kuru meyvelerle hazirlanan bir kuzu yahnisi olan mutancananin çok farkli rafine lezzetleri içeren geleneksel Türk mutfaginin tarihi ve nadide örneklerinden oldugunu ifade eden Ulusoy, konuklarin Türk mutfaginin zenginligine bir kez daha tanik olduklarini dile getirdi.

Yemege, Brüksel Baskent Bölgesi yönetiminden bakanlar, Belçika Federal Disisleri Bakanligi yetkilileri, yerel Türk siyasetçiler ile bazi ülkelerin büyükelçileri de katildi.

Kaynak: AA