Aksehir Belediyesi Basarili Ögrencileri Ödüllendirdi

Aksehir Belediyesi tarafindan geleneksel hale getirilen üniversite sinavinda Türkiye genelinde derece yapan ögrencileri ödüllendirme gelenegi devam ediyor.

Aksehir Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen programla üniversite sinavinda basari elde ederek, Türkiye genelinde ilk 3 bin kisi arasina giren basarili ögrenciler ödüllendirildi.

Törende konusan, 2014 yilindan bu yana bu ödüllendirmeyi geleneksel hale getirdiklerinin altini çizen Aksehir Belediye Baskani Dr. Salih Akkaya, "Çünkü biz biliyoruz ki marifet iltifata tabidir. Gençlerimiz böyle güzel bir basari öyküsü sergiliyorlarsa, bizde bu basariyi ödüllendirmeliyiz. Hem onlari daha iyi basarilara motive etmeliyiz, hem de onlarin örnek alinmasi yönünde diger ögrencilerimize bir farkindalik olusturmaliyiz." dedi.

Üniversite sinavinda Türkiye'de ilk bine girenler notebook bilgisayar, 1000-2000 arasina girenler tablet, 2000-3000 arasina girenler ise çeyrek altinla ödüllendirildi.

Bu yil üniversite sinavlarinda 30 tip fakültesi, 21 hukuk fakültesi, 8 dis hekimligi, 52 egitim fakültesi, 52 mühendislik fakültesi, 7 mimarlik ve diger 4 yillik okullar olmak üzere 368 ögrencinin Aksehir’den üniversiteye girdigine dikkati çeken Baskan Akkaya, basari gösteren tüm ögrenci ve velilerini tebrik etti.

Konusmalarin ardindan dereceye giren ögrencilere çeyrek altin ödülleri protokol üyelerince takdim edildi.

Ödül töreninin ardindan protokol, basarili ögrenciler, aileleri ve ögretmenleri hatira fotografi çektirdi.

Programa, Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, Ilçe Milli Egitim Müdürü Barbaros Topaloglu, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Baskan Yardimcisi Yahya Yildiz, Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Ibrahim Gülcü, Aksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Ibrahim Öncel, basarili ögrenciler, aileleri, okul müdürleri ve ögretmenleri katildi.

Kaynak: AA