Elazig'da Ögrenciler Ders Basi Yapti

Elazig'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri ile 2021-2022 egitim ögretim yilina baslandi.

Kentte ilk ve orta dereceli egitim kurumlarinda ögrenim gören ögrenciler Kovid-19 önlemleriyle siniflara alindi.

Akçakiraz Beldesi Akçakiraz Yüzbasi Ilk ve Ortaokulu'nda düzenlenen törene Vali Vekili Abdulkerem Abbasoglu, Il Milli Egitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Akçakiraz Belediye Baskani Sebahattin Kaya, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Törende konusan Abbasoglu, yeni egitim ögretim yilinin tüm ülkeye ve kente hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Salgin sürecinin en iyi sekilde atlatilmasi ve egitim ögretimin aksamamasi için gerekli tüm tedbirleri aldiklarini ifade eden Abbasoglu, "Sizlerden tek istegimiz okumaniz, kendinizi gelistirmeniz ve derslerinize çalismanizdir. Hepinize çok güveniyoruz ve inaniyoruz. Aranizdan birçok ögrenci yarinin yöneticileri, ögretmenleri ve idarecileri olacak insallah. Bu vesileyle yeni egitim ögretim yilinin tüm ögretmen, ögrenci ve velilerimize bir kez daha hayirli ugurlu olmasini diliyorum." dedi.

Gürtürk de uzun süre okullarindan ayri kalan ögrencileri bugün okul bahçelerinde ve siniflarda görmenin mutlulugunu yasadiklarini aktararak, "Biz ögrencilerimizin saglikli bir egitim ortaminda egitimlerini sürdürebilmeleri için gerekli olan tüm tedbirleri aldik. Bakanligimizin gönderdigi uygulama kilavuzu kapsaminda okullarimizdaki gerekli tüm tedbirleri aldik. Bundan sonra yapilacak tek sey kurallara uymak ve bu süreci en iyi sekilde atlatmaktir." diye konustu.

Siniflari gezen Abbasoglu ve beraberindekiler, ögrencilerin ve ögretmenlerin yeni egitim ögretim yilini kutlayarak, ögrencilere kirtasiye seti hediye etti.

Kaynak: AA