Sörf Tutkunlari Sarköy'de Denizin Ve Rüzgarin Keyfini Çikariyor

Dogal güzellikleri ve mavi bayrakli plajlariyla cebzeden Tekirdag'in Sarköy ilçesi, yerli ve yabanci sörf tutkunlarinin da ilgisini çekiyor Sarköy Rüzgar Kulübü sporcusu Hüseyin Yigit Ersen: 'Sörfe ilgi daha çok Istanbul ve yakin illerden oluyor. Buranin lokal, çok sert olmayan güzel bir rüzgari var. Çok sert dalgali havalar olunca da o zaman profesyonel sörfçüler için en güzel zamanlar oluyor' Boran Günay: 'Her yaz Sarköy'e rüzgar sörfü için geliyorum. Kisin hep bunun hayalini kurarak yasiyorum. Burada sürekli rüzgar oluyor ve bu bizim için çok iyi'

MESUT KARADUMAN - Tekirdag'in Sarköy ilçesindeki mavi bayrakli sahiller, son dönemde sörfçülerin ilgi odagi oldu.

Özellikle Istanbul ve yakin kentlerden gelen adrenalin tutkunlari, sörf yaparak denizin ve rüzgarin tadini çikariyor.

Dogal güzellikleri ve mavi bayrakli plajlariyla ilgi gören Sarköy, yemyesil ormanlarinin yani sira ziyaretçilerine yamaç parasütü ve ekoturizm imkanlari da sunuyor.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacioglu, AA muhabirine, yakin iller ve Balkan ülkelerinden gelen ziyaretçinin son yillarda rüzgar sörfüne ilgi gösterdigini söyledi.

Yerli ve yabanci sörf tutkunlarinin hafta içi ve özellikle hafta sonu sörf yaparak salginin stresini attigini ifade eden Hacioglu, "Sarköy ilçesi harika plajlariyla çok ilgi çekmekte. Yaz aylarinda ilçenin nüfusu 2-3 kat artiyor. Denizinin yaninda Sarköy'ü anlamli kilan burada sörf, yelken ve dalis sporlarinin yapilmasi. Bu mevsimlerde burada etkili olan rüzgar sörfçüleri heyecanlandiriyor." dedi.

Sarköy Yöresi Turizm ve Tanitim Dernegi Baskani Cüneyt Keresteci de ilçenin ilerleyen yillarda sörfçülerin bulusma noktasi haline gelebilecegini belirtti.

Keresteci, Sarköy'e tatile gelenlerin burada deniz, doga ve ekstrem spor imkani bulabildigini vurgulayarak, "Her mevsim sörf yapilabilse de daha çok yaz aylarinda 6 aylik dönemde daha yogun oluyor. Isteyenler burada sörf ögrenme sansi da bulabiliyor." diye konustu.

- "Buranin lokal çok sert olmayan güzel bir rüzgari var"

Sarköy Rüzgar Kulübü sporcusu Hüseyin Yigit Ersen ise ilçedeki rüzgarin sörf için çok elverisli oldugunu dile getirdi.

Ersen, "Sörfe ilgi daha çok Istanbul ve yakin illerden oluyor. Buranin lokal çok sert olmayan güzel bir rüzgari var. Çok sert dalgali havalar olunca da o zaman profesyonel sörfçüler için en güzel zamanlar oluyor. Daha çok hafta sonu yogunluk oluyor." ifadelerini kullandi.

Ilçeye tatile gelen Boran Günay da sörfün kendisi için bir tutku oldugunu aktararak, "Her yaz Sarköy'e rüzgar sörfü için geliyorum. Kisin hep bunun hayalini kurarak yasiyorum. Burada sürekli rüzgar oluyor ve bu bizim için çok iyi. Sörf bir hiz ve adrenalin tutkusu zaten." dedi.

Kaynak: AA