Seyahatlerde PCR Testi Dönemi Basliyor

obilet.com CEO'su Yigit Gürocak: 'Seyahatlerden önce HES kodu üzerinden yolcularin asili/geçirilmis hastalik veya en fazla 48 saat önce yapilmis negatif PCR testi sorgulamasi yapilacak'

obilet.com Üst Yöneticisi (CEO) Yigit Gürocak, yarindan itibaren otobüs, uçak, tren veya feribot gibi toplu ulasim araçlariyla gerçeklesecek sehirler arasi seyahatlerde hastaligi geçirmemis veya asisiz yolculardan PCR testinin talep edilecegi dönemin baslayacagini bildirdi.

obilet.com'dan yapilan açiklamada, yeni genelgeye göre toplumsal hayatin birçok alaninda yarindan itibaren asi olmayan kisilere yönelik PCR testi ibrazinin zorunlu hale geldigi belirtildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen obilet.com CEO'su Yigit Gürocak, hastaligi geçirmemis ve asisiz yolcularin yolculuk öncesinde dikkat etmeleri gerektigini aktararak, sunlari kaydetti:

"Yarindan itibaren otobüs, uçak, tren veya feribot gibi toplu ulasim araçlariyla gerçeklesecek olan sehirler arasi seyahatlerde hastaligi geçirmemis veya asisiz yolculardan PCR testi talep edilecegi dönem basliyor. Seyahatlerden önce HES kodu üzerinden yolcularin asili/geçirilmis hastalik veya en fazla 48 saat önce yapilmis negatif PCR testi sorgulamasi yapilacak. Bu noktada yolculuk yapacak olan hastaligi geçirmemis ve asisiz vatandaslarimizin bilet saatlerine göre en fazla 48 saat önceden yaptirdigi negatif PCR testlerini ibraz etmesi büyük önem tasiyor. Kisi hastaligi geçirmemis veya asili degil veya negatif PCR testi yok ise bu kisilerin seyahatine müsaade edilmeyecek. Çift doz asili veya hastaligi geçiren (Kovid-19 hastaligi sonrasi bilimsel olarak bagisik kabul edilen süreye göre) yolculardan PCR testi talep edilmeyecek."

Kaynak: AA