Diyarbakir Annelerinin Eylemi Kararlikla Sürüyor

Anne Sevdet Demir: 'HDP ve PKK'dan oglumu istiyorum' Baba Necmettin Biçer: 'Kesinlikle kararligimiz devam edecek. 1020 yil da olsa HDP Il binasinin önünden ayrilmayacagiz'

Diyarbakir annelerinin daga kaçirilan çocuklarina kavusmak için HDP Il Baskanligi binasi önünde baslattigi oturma eylemi kararlilikla devam ediyor.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 734. gününde sürüyor.

Oglu Fatih için oturma eylemini sürdüren anne Sevdet Demir, evladi için eylemi sonuna kadar sürdürmekte kararli oldugunu söyledi.

Evlat hasreti çektigini, acilar içinde yasamini sürdürdügünü belirten Demir, 6 yildir oglunun hasretiyle yasadigini kaydetti.

Çocugunun kandirilarak daga götürdüklerini aktaran Demir, "HDP ve PKK'dan oglumu istiyorum. Oglum gelinceye kadar buradan gitmeyecegim. HDP oglumu daga gönderdi. Oglum tek basina Diyarbakir'i gezmesini bilmiyordu. Tek basina nasil Irak'a, Suriye'ye gidebilir?" dedi.

Baba Necmettin Biçer de kizi Gülcan'in 6 yil önce kandirilarak daga götürüldügünü aktardi.

Eylemlerinin 2 yili geride biraktigini dile getiren Biçer, "Gelin güvenlik güçlerine teslim olun. Bu ülke bizim. Korkmayin, çekinmeyin. PKK terör örgütünün Kürt anne ve babalara çektirdigi acinin tarifi yoktur. Çok acilar çektik. Çok magdur olduk. Kesinlikle kararligimiz devam edecek. 10-20 yil da olsa HDP Il binasinin önünden ayrilmayacagiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA