Ardahan'daki Ögretmenler, Meslektaslarinin Ürettigi Maske Ve Dezenfektanla Ders Basi Yapacak

Ardahan'da, bir okulda üretilen maske ve dezenfektanlar yarin baslayacak yüz yüze egitim ögretim nedeniyle kentteki ögretmenlere hediye edildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda maske ve dezenfektan üretimi yapan Sehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri, okullar açilmadan harekete geçti.

Bu kapsamda söz konusu ürünlerden 100 miligram dezenfektan ile bir miktar maske yarin okula baslayacak ögretmenlere gönderildi.

Il Milli Egitim Müdürü Erhan Bulut, AA muhabirine, okuldaki üretimin salginla mücadelede çok önemli rol aldigini söyledi.

Kentteki dezenfektan taleplerine zamaninda karsilik verildigini belirten Bulut, "Geçen yil oldugu gibi bu yilda bu alanda bizim baska bir ilden talebimiz olmayacak. Bu yil daha da iyi olacak. Kendimiz üretiyor ve ögrenciler için kazanca dönüstürüyoruz." dedi.

Bulut, okullarin ihtiyaçlarini giderdiklerini ifade ederek, "Tüm okullarin taleplerine aninda karsilik veriliyor bu çok önemli bir çalisma. Burada hem salginla mücadele ediliyor hem ülke ekonomisine katma deger saglaniyor. Pazartesi açilacak ve talebi olan tüm okullarin bu konudaki ihtiyaci söz konusu okulumuz tarafindan giderildi." diye konustu.

Milli Egitim Bakanliginca gönderilen ödeneklerin okul bütçesine aktarilarak üretimin kesintisiz devamini sagladiklarini vurgulayan Bulut, üretimin geliserek devam edecegini kaydetti.

Sehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Erdem ise, bir yillik sürede çok önemli bir basari sagladiklarini anlatti.

Gelinen noktada önemli bir alt yapiya kavustuklarini belirten Erdem, "Bir önceki yila göre alt yapimiz daha saglam ve daha güçlü. Su an ildeki tüm okullarin talebine karsilik verecek kapasitedeyiz. Bize gelen bazi talepleri de hazirlamaya basladik. Bu yil ögretmenlerimizi unutmadik, onlara birer hediyelik paket yaparak kendilerine gönderdik." ifadelerini kullandi.

Erdem, maske ve dezenfektanin yani sira çamasir suyu, sivi sabun ve yüzey temizleyici de ürettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA