Fransa'da Paris Valiligi Önünde Çadir Kuran Evsizler Bekleyislerinin 4'Üncü Gününde Tahliye Edildi

Çadir kuran 200'ü çocuk 1204 evsiz, polis esliginde geçici konaklama merkezlerine götürüldü.

Fransa'nin baskenti Paris'te, aralarinda çocuk ve göçmenlerin de oldugu 1204 evsiz, Paris ve Ile-de-France Valiligi önünde kurduklari çadirlarda bekleyislerinin 4'üncü gününde geçici konaklama imkani saglanmak üzere tahliye edildi.

Göçmenlere yardim dernegi Utopia 56'nin da aralarinda bulundugu Collectif Requisitions adli olusumun destegiyle, 1 Eylül Çarsamba günü Valilik önündeki Andre-Citroen parkinda çadir kuran ve sayilari 1200'ü geçen göçmen ve evsizlerin durumu, yetkililer tarafindan dikkate alindi.

AA'nin da sorunlarina çözüm için mikrofon uzattigi göçmen ve evsizler, kalici konaklama imkani saglanincaya kadar polis esliginde parktan tahliye edilerek geçici barinma merkezlerine alindi.

Utopia 56'dan yapilan açiklamada, alandakilerin israrli bekleyisi ve girisimler sonucu çözüm kapisinin aralandigi ifade edildi.

"Bu yasananlar bastan beri böyle olmamaliydi. Bu küçük bir zafer." degerlendirmesi yapilan açiklamada, bu seferberligin amacinin alandaki evsiz, kadin, erkek ve çocuklarin durumunu görünür kilmak, sonunda onlarin insana yakisir ve kalici barinma imkanina erisebilmelerini saglamak oldugu kaydedildi.

Parktaki evsizlere bu süre boyunca çesitli yardim dernekleri araciligiyla belli araliklarla ihtiyaç ve gida dagitimi yapilmisti.

Aralarinda Afganistan, Fildisi Sahili, Eritre, Etiyopya, Fransa, Gine, Fas, Rusya, Sudan gibi ülkelerden evsiz ve göçmenlerin oldugu, ilk basta 600 kadar kisi 1 Eylül Çarsamba günü Paris ve Ile-de-France Valiligi önünde kalici barinma saglanmasi amaciyla çadir kurmustu. Eylemin 4'üncü gününde alandaki evsizlerin sayisi artarak 1200'ü geçmisti.

"Collectif Requisitions"in evsizler için düzenledigi 10. eylem bugün polislerin müdahalesiyle son buldu.

Olusum tarafindan Aralik 2020'den bu yana yapilan eylemler sayesinde 3 bin 600'den fazla evsize barinma saglandigi belirtiliyor.
Kaynak: AA