Vali Karaloglu, Egilli Badem Üreticilerinin Talebini Gerçeklestirdi

Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, Egilli badem üreticilerinin kirma makinesi talebine kayitsiz kalmadi.

Vali Karaloglu, Egilli Badem Üreticilerinin Talebini Gerçeklestirdi
Egil ilçesinde Egil Badem Üreticileri Birligi, Vali Münir Karaloglu’nun 13 Agustos’ta badem hasadi için ilçeye yaptigi ziyaretinde, badem kirma makinesi talep etmesi üzerine Büyüksehir Belediyesi, Vali Karaloglu’nun talimatiyla ilçede üreticilerin faydalanacagi badem kirma makinesi aldi.

Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Daire Baskani Nihat Nurbaki, Egil Ilçesi Badem Üreticileri Birligi’ni ziyaret ederek badem kirma makinesini teslim etti.

“Saatte 200 kilograma kadar badem kirabilir”

Nurbaki, mono faz elektrik ile çalisan makinenin bademin cinsine göre saatte 100 ile 200 kilogram arasinda kirma yaptigini söyledi.



Düzenli bakimi yapildiginda makinenin yüzde bir fire verdigini belirten Nurbaki, makinanin birlige ve badem üreticilerine hayirli olmasini diledi.

“Ürünümüzden degeri düsmeden faydalanacagiz”

Egil Ilçesi Badem Üreticileri Birligi Baskani Mehmet Nazmi Öcal ilçede 5 bin hektar alanda yaklasik 300 üretici ile yilda 150-200 ton arasinda badem ürettiklerini ifade etti.

Vali Karaloglu’ndan badem kirma makinesi talep ettiklerini belirten Öcal, “Sag olsun Sayin Valimiz bu talebimizi degerlendirdi. Bize kirma makinasi hediye etti. Daha önce soyma ve silkme makineleri vermislerdi. Kirma makinasi eksikliginden dolayi elle kirma veya bademlerimizi baska illere götürerek kirimini yapiyorduk. Bu kirma makinasiyla hem personel istihdam etmis olacagiz hem de ürünümüzden degeri düsmeden faydalanma imkanimiz oldu. Tüm üretici arkadaslarim adina sayin valime, sayin ilçe kaymakamima ve emegi geçen herkese tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA