Mersin'de 'Hamile Bakim Sütü' Projesi Sürüyor

İçel Büyüksehir Belediyesinin hamilelere süt destegi sundugu ‘İçel Hamile Bakim Sütü’ projesi, basladigi günden bu yana yaklasik bin kisiye ulasti.

Mersin'de 'Hamile Bakim Sütü' Projesi Sürüyor
Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Tarsus Süt Üreticileri Birligi’nden temin edilen sütlerin kent genelinde dagitildigi proje ile yeni dogacak çocuklarin hayata daha saglikli bir sekilde ’merhaba’ demesi amaçlaniyor.

Basvurular ’Teksin’ üzerinden devam ediyor

Projeden faydalanmak isteyenler, online uygulama olan ’Teksin’ üzerinden gebeliklerini gösteren bir belge ile basvuru olusturabiliyor. Degerlendirmeler sonucunda basvurusu uygun görünenlere gebelik boyunca çocuk ve annenin kalsiyum ihtiyaci için 45 günlük periyotlar halinde 1’er litrelik paketlerden olusan 12 litre süt paketi teslim ediliyor.

Sosyal Hizmetler ile Tarimsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi is birligi ile yürütülen kapsamli çalismada, süt üreticilerinin de yüzü gülüyor. Hamilelerin kalsiyum ihtiyacini karsilayacak sütler Tarimsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafindan üreticiden temin edilirken, sütlerin dagitimini ise Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri gerçeklestiriyor.

“Kisa sürede basvuru sayimiz bine yaklasti ve hizla bu artis devam etmekte”

Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Sosyal Yardimlar Sube Müdürü Engin Yildirim, proje hakkinda bilgi verirken, basvuru sayisinin kisa sürede bine yaklastigini söyledi.

’El Bebek Gül Bebek’, ’Süt Senin Gurur İçel’in ve ’Hamile Bakim Sütü’ projeleri ile dogum öncesi ve sonrasinda ailelerin ve çocuklarin yanlarinda olduklarini söyleyen Yildirim, “İçel Büyüksehir Belediyesi olarak halkimizin sagligini her asamada düsünmekteyiz. Ailelerimiz bu projelerden çok memnun. Kisa sürede basvuru sayimiz bine yaklasti ve hizla bu artis devam etmekte. Biz de İçel Büyüksehir Belediyesi olarak elimizden geldigince saglikli nesiller yetistirmek adina bu projelerimize devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA