Kadinlarin Gece Lambasina Dönüstürdügü Su Kabaklari Ögrencilere Burs Oluyor

Çekerekli Kadinlar Dernegi Baskani Ayse Çakir: 'Amacimiz para kazanip cebimize koymak degil, ihtiyaç sahiplerine nasil ulasabiliriz onun derdindeyiz' Gönüllü kadinlardan Mensur Pusmaz: 'Bir ögrenciye bir kalem alabilirsek bu bizim için onur verici'.

ÖMER ERTUGRUL - Yozgat'in Çekerek ilçesinde gönüllü kadinlar, gece lambasina dönüstürdükleri su kabaklarindan elde ettikleri gelirle ögrencilere burs sagliyor.

Ilçedeki bir grup kadin, yaklasik 1 sene önce ögrenciler basta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine de yardim etmek amaciyla Çekerekli Kadinlar Dernegi'ni kurdu.

Çekerek Belediyesine ait bahçelerde yetisen su kabaklarini, üzerine çesitli motifler isleyerek gece lambasina dönüstüren kadinlar, bir taraftan sosyallesirken bir taraftan da dernek araciligiyla ihtiyaç sahibi ögrencilere burs desteginde bulunuyor.

Çekerekli Kadinlar Dernegi Baskani Ayse Çakir, AA muhabirine, belediyenin ücretsiz sagladigi su kabaklarini isleyip satarak ögrencilere burs saglamak amaciyla dernekte 10 günlük su kabagi isleme kursu düzenlediklerini söyledi.

Kadinlarin gönüllülük esasina göre kursa katildigini aktaran Çakir, "Su kabaklarina gravür setiyle desenler çizerek gece lambasina dönüstürüyorlar. Dernek olarak biz de gece lambalarini satiyoruz." dedi.

Çakir, 25 gönüllü oldugunu ve günlük 12 kisi ile çalistiklarini anlatarak, "Amacimiz para kazanip cebimize koymak degil, ihtiyaç sahiplerine nasil ulasabiliriz onun derdindeyiz. Satislardan kazandigimiz paranin bir kismiyla kursun devamini sagliyoruz, kalan miktarla da ihtiyaç sahibi ögrencilerimiz ve evlenecek gençlerimize yardim ediyoruz." diye konustu.

Su kabaklarini Çekerek Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi araciligiyla ve dernege gelen ziyaretçilere sattiklarini belirten Çakir, yakin zamanda internet üzerinden satisa baslayacaklarini ifade etti.

- "Çekerekli kadinlar üretmeye de devam edecek"

Gönüllü kadinlarindan 3 çocuk annesi Hatice Özkan da arkadaslarinin isleme yaptiklari su kabaklarini boyadigini dile getirdi.

Mensur Pusmaz, "Burada güzel çalismalar yapiyoruz, güzel vakit geçiriyoruz. Bir ögrenciye bir kalem alabilirsek bu bizim için onur verici. Çekerekli kadinlar üretiyor, üretmeye de devam edecek." ifadelerini kullandi.

Nese Dogan da muhtaç ailelere, yeni evli çiftlere, durumu iyi olmayan ögrencilere faydali olmaya çalistiklarini kaydetti.

Bozok Üniversitesi Çekerek Fuat Oktay Meslek Yüksekokulu Saglik Hizmetleri Ögretim Görevlisi Sahin Bayraktar ise dernek bünyesinde kadinlara yönelik el yapimi lavanta katkili sabun kursu açtiklarini da anlatarak, "Çekerek Belediyesinin elde ettigi lavanta yagi ile sabun üretiyoruz. Kadinlarimiz yaptiklari sabunlardan elde ettigi gelirlerle gerek ögrencilere gerek halka yardimda bulunuyor." dedi.
Kaynak: AA