Israil'in Manama Büyükelçiligi Açildi

Bahreyn’in baskenti Manama’da Israil Büyükelçiligi resmi törenle açildi.

Israil'in Manama Büyükelçiligi Açildi
Bahreyn’in baskenti Manama’da Israil Büyükelçiligi resmi törenle açildi. Açilis törenine katilan Israil Disisleri Bakani Yair Lapid yaptigi açiklamada, "Halklarimizin sonsuza kadar baris ve refah içinde yasamasini umuyorum. Bugün Israil, Körfez’de büyük ve tarihi bir adim atti. Büyükelçiligin açilmasi aramizdaki siyasi isbirligini simgeliyor. Ayrica yilsonuna kadar Israil’deki Bahreyn Büyükelçiliginin açilmasi konusunda da anlastik" dedi.

Israil ile Bahreyn arasinda varilan iliskilerin normallestirilmesi anlasmasi sonrasi bugün ilk kez Bahreyn’e resmi bir ziyaret gerçeklestiren Lapid, daha önce Bahreyn Krali Hamad bin Isa Al Halife ile bir araya gelmisti. Görüsmeye iliskin yazili açiklama yapan Lapid, "Bu umut dolu tarihi toplanti için Majesteleri Kral Hamad bin Isa Al Halife’ye en içten tesekkürlerimi sunuyorum. Majestelerinin liderligi ve ilhami gerçek isbirligine yol açti ve toplantimiz iliskimizin ileriye giden yolunu belirledi" ifadelerini kullanmisti.

Öte yandan Israil ile Bahreyn arasinda eski ABD Baskani Donald Trump’in arabuluculugunda 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray’da düzenlenen törenle iliskileri normallestirme anlasmasi imzalanmisti.
Kaynak: İHA