VIOP'ta Endeks Kontrati Güne Yükselisle Basladi

Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, güne yükselisle baslamasinin ardindan 1.625 puanda dengelendi.

Ekim vadeli endeks kontrati, en yüksek 1.626,25 puani görmesinin ardindan önceki normal seans kapanisinin yüzde 0,1 üzerinde, 1.625,00 seviyesinden islem görüyor.

Dün, alis agirlikli bir seyir izleyen endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisa göre yüzde 0,4 artisla 1.623,75 puandan tamamladi. Endeks kontrati, aksam seansinda ise yatay seyretti.

Analistler, yatirimcilarin ABD'de açiklanacak istihdam raporundaki verilere odaklandigini kaydederek, rapordaki verilerin ABD Merkez Bankasi'nin para politikasi üzerinde etkili olmasi sebebiyle piyasalardaki oynakligi artirabilecegini bildirdi.

Yurt içinde ise bugün açiklanacak enflasyon verisinin gündemin odaginda oldugunu aktaran analistler, ayrica küresel bazda hizmet sektörü ve bilesik Satinalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin de takip edilecegini kaydetti.

Analistler, teknik açidan endeks kontratinda 1.635 seviyesinin direnç, 1.600 puanin destek olarak öne çiktigini söyledi.

AA Finans'in gerçeklestirdigi ankete katilan ekonomistler, agustos ayinda Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,72 artmasini bekliyor. Ekonomistlerin agustos ayi enflasyon beklentilerinin ortalamasina (yüzde 0,72) göre bir önceki ay yüzde 18,95 olan yillik enflasyonun yüzde 18,78'e gerileyecegi hesaplaniyor.

Kaynak: AA