TÜRSAB'dan Orman Yanginlarindan Olumsuz Etkilenen Ege Ve Akdeniz Için 'Yeniden Yesert' Kampanyasi

TÜRSAB, yanginlar nedeniyle zarar gören bölge insanina destek amaciyla tüm vatandaslari tatillerini bu bölgelerde geçirmeye davet etti TÜRSAB: 'Dünyanin en güzel sahilleri de dünyanin en misafirperver insanlari da sizi bekliyor. Tahrip olan bitki örtüsünün, agaçlarin yeniden canlandigini görmek, gelecegimize ve hayallerimize her zamankinden daha siki sarilmamiz gerektigini sizlere hatirlatacak'

Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB), orman yanginlari nedeniyle zor bir turizm sezonu geçiren Ege ve Akdeniz bölgeleri için "Yeniden Yesert" kampanyasi baslatti. Kampanya kapsaminda tüm vatandaslar tatillerini bu bölgelerde geçirmeye davet edildi.

TÜRSAB'dan yapilan açiklamaya göre Kovid-19 salgini ve dogal afetler bu yil turizm bölgelerini olumsuz etkiledi.

Bölge halki da turizm tesislerimiz de tam anlamiyla var olma mücadelesi verirken, TÜRSAB Ege ve Akdeniz bölgelerindeki bu tabloyu degistirmek için harekete geçti.

Herkese bölge halkina destek çagrisi yapan TÜRSAB, yanginlar nedeniyle ciddi zarar gören esnaf ile turizm tesislerine "nefes olabilmek" adina tatillerin bu bölgelerde geçirilmesini istedi.

Bölgede yöresel ürünlerini satmaya çalisan çiftçilerden küçük esnafa, otellerde çalisanlardan geçimini turizmden kazanan tüm bölge halkinin bu destege ciddi anlamda ihtiyaci oldugu belirten TÜRSAB kampanyasinda, su ifadelere yer verildi:

"Dünyanin en güzel sahilleri de dünyanin en misafirperver insanlari da sizi bekliyor. Tahrip olan bitki örtüsünün, agaçlarin yeniden canlandigini görmek, gelecegimize ve hayallerimize her zamankinden daha siki sarilmamiz gerektigini sizlere hatirlatacak. Tatil planlarinizi bu bölgelerde yaparak tarlasina domates eken köylümüze, essiz dogal tarihi güzelliklerimizi tanitan rehberimize, canla basla çalisan hizmet sektörümüze, geçimini turizmle saglayan tüm vatandaslarimiza can suyu olabilirsiniz."

- 5 büyüksehirde kampanya

TÜRSAB "Yeniden Yesert" kampanyasini Türkiye’ye duyurmak için etkinlikler düzenlenecek.

Bu kapsamda Istanbul, Izmir, Gaziantep, Bursa ve Ankara'da belediyelerin destegi ile billboardlarla "Yeniden Yesert" kampanyasi vatandasa duyurulacak. Her gün milyonlarca insanin kullandigi metrolardaki ekranlarda da kampanyanin görselleri yayinlanacak.

Ayrica, TÜRSAB TV ekibinin afet bölgesindekilerle yaptigi röportajlar ulusal medya mecralarinda yer bulacak.

- Isletmeci ve esnaftan çagri

Bölgede faaliyet gösteren turizm isletmecileri ile küçük esnaf da vatandaslari kampanyaya destek olmaya çagirdi.

Marmaris'te apart otel isletmecisi Melike Tolan Demirtas, yangindan büyük ölçüde etkilendiklerini aktararak, "Marmaris'te ve civarinda birçok yer yandi evet ama denizimiz hala mevcut. Dogamiz birçok yerde hala çok güzel, gezilecek, görülecek yer hala çok fazla. En önemlisi burada bu isi yapan tüm çalisma arkadaslarimin, esnafin destege ihtiyaci var. Yanginda canla basla, uyumadan bize yardim ettiler. Insanlar yardim gönderdi, tabii ki hepsi için çok tesekkür ederiz. Problem yeni basliyor. Sadece desteginize çok ihtiyacimiz var. Lütfen gelin, görün, en ekonomik sekilde tatilinizi yapin, bizi bu konuda da yalniz birakmayin." degerlendirmesinde bulundu.

Esnaf Hamza Ünlü de turizm sezonunun devam ettigini ve önlerinde 2 ay bulundugunu ifade ederek, ziyaretçileri beklediklerini söyledi.

Yöresel ürünler satan Bodrumlu esnaf Fatos Gültan ise yangindan önemli oranda etkilendiklerini dile getirerek, "Müsterilerimizi, turistlerimizi Mugla'ya bekliyoruz. Hem Milas hem Ören halki için bu çok iyi olacaktir. Herkes buyursun gelsin." diye konustu.

Kaynak: AA