Türkiye Diyanet Vakfi Burs Programlarina Basvurular Basladi

TDV'nin 2021 yili ikinci kabul dönemi burs programlarina basvurular, 13 Eylül'e kadar 'https://diyanetburslari.tdv.org' internet adresinden yapilabilecek

Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) 2021 yili ikinci kabul dönemi burs programlarina basvurular basladi.

TDV'den yapilan açiklamaya göre, vakfin burs programlarina basvurular kapsaminda Ilahiyat Akademi, Özel Destek Akademi, Lisansüstü Ilahiyat Akademi, Uluslararasi Anadolu Imam Hatip Lisesi Mezun Destek Burs programlarina ögrenci alimi yapilacak.

Burs programlarina basvurular, 13 Eylül'e kadar "https://diyanetburslari.tdv.org" internet adresinden yapilabilecek. Ögrenciler, basvuru süreciyle ilgili tüm detaylari yine ayni adreste bulabilecek.

Ilahiyat ve Islami ilimler fakültelerinde ögrenim gören ögrencilerin akademik ve fikri gelisimlerini desteklemek için TDV ve üniversiteler arasinda imzalanan protokoller marifetiyle uygulanan egitim-ögretim ve burs programi olan Ilahiyat Akademi programi, TDV yurtlarinin bulundugu illerde ögrencilere yönelik "yurt-burs-kurs" destegi seklinde uygulaniyor.

Tip, mimarlik, mühendislik, hukuk ve ögretmenlik bölümlerinde ögrenim gören ögrencilere yönelik Islami ilimlerde ruhsat sahibi bir zümrenin yetismesine maddi-manevi destek olmak amaciyla uygulanan Özel Destek Akademi programi ise TDV yurtlarindaki ögrencileri kapsiyor.

Lisansüstü Ilahiyat Akademi de ilahiyat alaninda ve lisansüstü düzeyindeki ögrencilerin bilimsel arastirma yöntemlerini kullanarak bilgilere erismesini, bilgiyi derlemesini, yorumlama ve degerlendirme yetenegini kazanmasini, bagimsiz arastirma yapmasini, bilimsel problemleri çözmesini, verileri genis bir bakis açisi ile irdeleyerek yorum yapmasini, analiz etme ve yeni sentezlere ulasmak için gerekli becerileri kazanmasini saglamak için olusturulan burs destek programi olarak yapiliyor.

Uluslararasi Anadolu Imam Hatip Lisesi Mezun Destek programi ise "Uluslararasi Anadolu Imam Hatip Lisesi Programi" kapsaminda Türkiye'de ögrenim görüp mezun olan ögrencilerin lisans egitimlerine katki saglamak amaciyla yalnizca yurt veya burs destegi seklinde uygulaniyor.
Kaynak: AA