Kilis'te Üniversite Ögrencilerine Oryantasyon Programi

Kilis 7 Aralik Üniversitesi 1. ve 2. sinif ögrencileri için ders programlarina baslamadan önce Üniversitenin isleyisi ve Kilis’e uyum sürecini kolaylastirmak amaciyla Kütüphane ve Kongre Merkezi’nde akademik ve idari personelin de katildigi “Yeni Bir Baslangiç Oryantasyon Programi” gerçeklestirildi.

Kilis'te Üniversite Ögrencilerine Oryantasyon Programi
Üç gün süren ve Üniversitenin akademik, sosyal ve kültürel imkanlari hakkinda bilgilerin paylasildigi programin ilk gününde, yeni baslayan ögrencilerimize hitap eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun, onlarla bir araya gelmekten duydugu memnuniyeti dile getirerek yapilan Oryantasyon Programi ile ögrencilerin Üniversite hayatina ve Kilis’e daha çabuk adapte olacagini vurguladi. Programin ilk gününde Fen Edebiyat Fakültesi, Muallim Rifat Egitim Fakültesi, Iktisadi Idari Bilimler Fakültesi ve Ziraat Fakültesi; ikinci gününde Mühendislik-Mimarlik Fakültesi, Islami Ilimler Fakültesi, Yusuf Serefoglu Saglik Bilimleri Fakültesi ve Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu; üçüncü gününde ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1. ve 2. sinif ögrencilerine sunumlar gerçeklestirildi.

Kariyer Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi, Bilgi Islem Daire Baskanligi, Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi, Ögrenci Isleri Daire Baskanligi, Uzaktan Egitim Merkezi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi ile Dis Iliskiler Ofisi kapsaminda hazirlanan videolarla her birimin yöneticisi tarafindan ögrencilerimizin merak ettigi konular hakkinda bilgiler verildi.

Kariyer Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Esra Asici, ögrenciler arasindaki iliski ve etkilesimi güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek onlarin ileriye dönük planlarinda merkez olarak kariyer danismanligi konusunda arastirmalar yapmalarina yardimci olduklarina degindi.

Bilgi Islem Daire Baskanligindan Mühendis Özkan Zeybek, Üniversitenin internet agina erisim ve ögrencilerimizin gereksinim duyacagi bilisim hizmetleri hakkinda bilgi verdi.

Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi Sube Müdürü Deniz Koç, Üniversite de ögrencilerin dersler disinda faydalanabilecegi alanlar, yemekhane hizmetleri, basvuru noktalari, kulüpler, spor ve sosyal tesis imkanlarindan bahsetti.

Ögrenci Isleri Daire Baskanligi Sube Müdürü Hamza Badeli, ögrencilerinin Üniversiteye kayit sürecinden mezuniyete kadar geçen sürede, ders kayitlari, sinavlar, not çizelgesi, derslere devam durumu, ögrenci kimligi, transkript, diploma belgeleri ve disiplin kayitlarina dair bilgiler verdi.

Uzaktan Egitim ve Arastirma Merkez Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Hasan Güler, teknolojinin sagladigi egitimde firsat esitliginden bahsederek Üniversitenin uzaktan egitim sisteminin faaliyetleri hakkinda bilgiler verdi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi Personeli Neslihan Mert, basili ve elektronik kaynaklarin yani sira Üniversite Kütüphanesinin çalisma ve okuma salonlarinin nasil kullanilmasi gerektigi ile ilgili mevzuat hakkinda sunum yapti.

Dis Iliskiler Müdürü Ögretim Görevli Dr. Müslüm Eflatun ise Üniversitenin ulusal ve uluslararasi is birligi içerisinde oldugu çesitli üniversitelerden bahsederek ögrencilerimizin imkanlar dâhilinde bu üniversitelerle yapilan Erasmus+, Farabi ve Mevlana degisim programlari vesilesiyle ögrenim görebilecegini belirtti.

Oryantasyon Programi çerçevesinde Üniversite 15 Temmuz Meydani’nda müzik dinletisi yapildi. Ayrica ögrencilerimize hem Kilis’i hem de Üniversiteyi tanitmak amaciyla açilan stantlarda çesitli yiyecekler ikram edildi.
Kaynak: İHA