Hayvan Üreticilerine Ilaçlama Destegi

Konyaalti Belediyesi, yaylalarda hayvancilikla ugrasan vatandaslara ücretsiz dis parazit ilaçlama hizmeti veriyor.

Hayvan Üreticilerine Ilaçlama Destegi
Konyaalti Belediyesi, Ilçede yemlik desteginden sonra meralara gölgelik ve hayvanlarin rahat su içmesi için suluklar insa etti. Hayvanlarin asi maliyetlerini de karsilayan Konyaalti, vatandaslarin talep ettigi parazit ilaçlamasini ücretsiz gerçeklestiriyor. Ilaçlama makinesi ile hayvanlari zoonoz ve paraziter hastaliklarin önlenmesi amaciyla ilaçlayan ekipler, ilçedeki vatandaslarin taleplerine göre çalismalarini sürdürüyor.

“Önceden çukurlarda ilaçliyorduk”

Ilçedeki yaklasik 23 bin küçükbas hayvani parazitlere karsi ilaçlayan ekipler, Alim Pinari Yaylasi’nda küçükbas hayvan üretimi yapan Murat Kök’e ait 200 adet küçükbas hayvanin ilaçlamasini gerçeklestirdi. Hayvan yetistiricisi Murat Kök, 35 yildir hayvancilikla ugrastigini belirterek, “Geçen yil Konyaalti Belediye Baskanimiz, baskan yardimcilarimiz ve Ilçe Tarim Müdürlügü ekipleri meralarimiza geldi. Yaptiklari hizmet bizim için çok degerli. Önceleri hayvanlarimizi ilaçlamak için kocaman bir çukur açip, içerisini naylonla destekleyip ilaçlari çukura dolduruyorduk ve hayvanlarimizi o çukurda ilaçliyorduk. Bu islemler bizi çok zorluyordu. Simdi çok daha basit ve çok daha iyi” diye konustu.



“Destegimiz devam edecek”

Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, hayvan yetistiriciliginin yogun oldugu ilçede belediye olarak çesitli projelerle üreticileri desteklediklerini söyledi.

Esen, “Zaman zaman hayvan üreticisi vatandaslarimizi ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimiz sirasinda ve sonrasinda vatandaslarimizdan gelen talepleri degerlendirip imkanlarimiz dogrultusunda destek veriyoruz. Hayvanlarini ilaçlama konusunda oldukça zorlandiklarini gördügümüz vatandaslarimiz için acilen 2 adet parazit ilaçlama makinesini bünyemize katip vatandaslarimizin hizmetine sunduk. Üreticiye destegimiz devam edecek’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA