Büyüksehir Itfaiye Sehre Güven Veriyor
Itfaiye Haftasi ile teskilatin 307. kurulus yildönümü dolayisiyla düzenlenen programda modern araç, ekipman ve teçhizatlarini sergileyerek yangin ve deprem gibi afetlere müdahalelerini anlatan Denizli Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Teskilati sehre güven veriyor.

Denizli Büyüksehir Belediyesi, Itfaiye Haftasi ile itfaiye teskilatinin 307. kurulus yildönümü dolayisiyla bir tören düzenledi.
15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani’ndaki Atatürk Aniti’na çelenk konulmasiyla baslayan törene; Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Genel Sekreter Yardimcisi Ömer Faruk Özer, Itfaiye Dairesi Baskani Murat Basli, itfaiye dairesi personeli ve vatandaslar katildi.
Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Mugla’nin Marmaris ve Antalya’nin Manavgat Ilçesi ile Denizli’de yasanan orman yanginlarina müdahalede bulunan itfaiye personeline tesekkür ve basari belgelerini takdim etti. Vali Ali Fuat Atik, Baskan Osman Zolan ve beraberindekiler daha sonra Denizli Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanliginin hazirladigi stantlari inceledi.
Nostalji itfaiye büyük ilgi çekti
Denizli Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Teskilati’nin yangin ve afetlerde kullandigi modern yangin söndürme araç ve gereçleri ile trafik kazalarina müdahalede kullandigi ekipmanlar tanitildi. Nostaljik 1973 model sinorkel tipi kurtarma aracinin da sergilendigi ve temsili tulumbaci kiyafeti giyen personelin büyük dikkat çektigi stantlara Denizlililer yogun ilgi gösterdi. Özellikle Denizli’de ve ülke genelindeki su alti arama kurtarma faaliyetlerine katilan Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Su Alti Arama-Kurtarma Ekipleri de hazirlanan stantlarda modern ekipmanlari ile kendine yer buldu. Vatandaslara çalismalari ve kullandiklari araç ve gereçler hakkinda bilgi veren itfaiye personeli Denizlililere bir kez daha güven verdi.
Baskan Zolan: "Iyi ki birlikte çalisiyoruz"
Baskan Osman Zolan, burada yaptigi konusmada, canlarini ortaya koyarak milletin imdadina kosan itfaiye teskilatinin haftasini kutladi. Itfaiye teskilatinin kuruldugu günden bu yana vatandaslarin yaninda oldugunu ifade eden Baskan Osman Zolan, "Denizli Büyüksehir Itfaiyesi her zaman göreve hazir, 24 saat nöbette, bayram, hafta sonu, tatil demeden 365 gün milletimizin hizmetindedir. Vatandasimizin basi sikistiginda, bir afet, olumsuzluk oldugunda arkadaslarimiz Hizir gibi vatandaslarimizin yaninda olmak için gayret gösteriyor. Iyi ki birlikte çalisiyoruz, size güveniyoruz. Milletimizin, vatandaslarimizin cani sizlere emanet" dedi.
Vali Ali Fuat Atik’ten tesekkür
Denizli Valisi Ali Fuat Atik ise, Denizli olarak çok sansli olduklarini belirterek, itfaiye teskilatinin varliginin güven verdigini belirtti.
Vali Atik, "Insan hayatina dokunmak, afetlere müdahale etmek kolay bir sey degil biz bunu bizzat Osman Zolan Baskanimizla birlikte sahada sizin yaninizda taniklik ettik. Canlarinizi ortaya koydunuz. Ateslerin arasinda kalmak, dumanin arasinda kalmak her babayigidin yapabilecegi bir sey degil. Osman Zolan Baskanimiza ve Itfaiye Dairesi Baskanimiza böylesine güçlü bir teskilat kurduklari için tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.
