Siverek'te 17 Düzensiz Göçmen Yakalandi

Sanliurfa’nin Siverek ilçesinde düzenlenen operasyonda 17 düzensiz göçmen yakalandi.

Siverek'te 17 Düzensiz Göçmen Yakalandi
Siverek-Sanliurfa karayolu yakinlarinda bir tarlada düzensiz Afgan mültecilerin oldugu ihbari alan jandarma ve polis, bölgeye operasyon düzenledi.

Jandarma aracini gören mülteciler, çevredeki misir tarlasi ve agaçlik alanlara kaçti. Jandarma ve polis havaya ates açarak, kaçan mültecileri kovaladi. Polis tarla ve agaçlik alanlarda kaçan mültecileri teker teker yakaladi. Yapilan operasyonda 17 düzensiz mülteci yakalandi.

Mülteciler arasindaki Türkçe bilen Süleyman Recebi, Türkiye’ye Iran üzerinde geldiklerini söyledi.

"Niye Türkiye’ye geldiniz" sorusuna Recebi, ”Savastan kaçiyoruz” yanitini verdi. Recebi, grupta neden kadinin bulunmadigi yönündeki soruya ise, "Kadinlar ayri bir yolla geliyor. Kadinlar otobüse biniyor ve geliyor" dedi.

Türkiye yolculugu esnasinda çok zorlu kosullari geride biraktiklarini anlatan Süleyman Recebi, "Biz erkeklerin yolculugu daha zorlu geçiyor. Daha çok yaya olarak gidiyoruz. Mesela Diyarbakir’dan buraya yürüyerek geldik" diye konustu.

Yakalanan göçmenler daha sonra Siverek Emniyet Müdürlügüne götürüldü, burada yapilacak islemleri sonrasinda sinir disi edilmek üzere Il Göç Idaresine teslim edilecek.
Kaynak: İHA