KUTO'da Emlak Danismani Belgelendirme Sinavlari Devam Ediyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) MEYBEM Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafindan gerçeklestirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorumlu Emlak Danismani Seviye 5 ve Emlak Danismani Seviye 4 sinavlari, Kusadasi Ticaret Odasi’nda devam ediyor.

KUTO'da Emlak Danismani Belgelendirme Sinavlari Devam Ediyor
Kusadasi Ticaret Odasi’nda MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlulugu getirilen “Sorumlu Emlak Danismani Seviye 5” ve” Emlak Danismani Seviye 4” mesleki yeterlilik belgelendirme sinavlarinda, son 3 yilda toplam 110 kisi belgelendirildi.

Teorik ve pratik olmak üzere, iki asamali olarak gerçeklesen sinavlarda basarili olan emlakçilar “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazaniyorlar.

Kusadasi Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Serdar Akdogan yaptigi açiklamada, "TOBB MEYBEM ile imzaladigimiz protokol kapsaminda Sorumlu Emlak Danismani belgelendirme sinavlari Odamizda devam ediyor. Son üç yilda 100’den fazla kisi, bu sinavlardan faydalanarak MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandi. Ayrica basvuru sahipleri, 7 Eylül 2021’den itibaren MYK’nin Avrupa Birligi’nden hibe almasi nedeniyle, sinavda basarili olduklari takdirde sinav ücretlerini geri alabiliyorlar. Daha önce de, MEYBEM isbirligimizle insaat sektörüne yönelik gerçeklestirdigimiz belgelendirmeler, emlak sektöründe devam ediyor. “ dedi.

Önümüzdeki günlerde de devam edecek sinavlara katilim ve daha fazla bilgi için Kusadasi Ticaret Odasi ile irtibata geçilebilecek.
Kaynak: İHA