Karabük'ten Kisa Kisa

Karabük Üniversitesi (KBÜ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle yaklasik 1,5 yil aradan sonra ögrencilerine kavustu.

KBÜ'den yapilan açiklamaya göre, Kovid-19'la ilgili gerekli tüm tedbirlerin alindigi KBÜ'de siniflar, laboratuvarlar ve ortak yasam alanlari, güz yari yili öncesi kullanima uygun hale getirildi.

Ayrica, KBÜ tarafindan ögrencilerin HES kodu ve risk durumu Ögrenci Bilgi Sistemi üzerinden günlük olarak takip edilecek. Riskli durumda olan ögrencilerin bu durumu belgelendirmeleri kosuluyla riskli bulundugu süre devamsizliktan sayilmayacak.

Derslerin basinda akademisyenler tarafindan ögrencilere salginla mücadelede asi olmanin önemi hususunda bilgilendirmeler yapilacak.

Ögrencileri tekrar kampüste görmekten mutluluk duydugunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Refik Polat, yeni egitim yilinin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

- Minik ögrenciler itfaiyecilerle tatbikat yapti

Safranbolu Belediyesi Itfaiye Müdürlügünü ziyaret eden minik ögrenciler, tatbikata katildi.

Itfaiye Müdürü Mehmet Gökçü, minik ögrencilere yangindan korunma, müdahale ve tahliye konusunda bilgi verdi.

Tatbikata katilarak yangin söndürme hortumunu kullanan ögrenciler, büyük heyecan yasadi.

Çocuklarin erken yasta bu tür egitimleri almasinin önemine isaret eden Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, "Itfaiye Müdürlügü ekiplerimiz okullarla ilgili çalismalarini uzun süreden beri devam ettirmekteler. Çocuklarimiza yangin gördüklerinde yangin ihbar hattinin aranmasi gerektiginden, yangina karsi alinmasi gereken önlemlere, yangindan uzak durulmasina kadar pek çok konuda bilgiler veriliyor." ifadelerini kullandi.

- Safranbolu'da trafik kazasinda 1 kisi yaralandi

Safranbolu ilçesinde motosikletin otomobille çarpistigi kazada 1 kisi yaralandi.

Ö.E.M. yönetimindeki 78 SH 836 plakali otomobil, Yenimahalle Mutlu Sokak ile Baglar Caddesi'nin birlestigi kavsakta, S.B.Ö'nün kullandigi 67 ZP 408 plakali motosikletle çarpisti.

Kazada yaralanan motosikletteki N.G, Karabük Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi.

- Ovacik'ta asfalt çalismasi

Ovacik Kaymakami Osman Kurt ve Karabük Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen, Ovacik ilçesinde devam eden asfalt çalismalarini inceledi.

Görevlilerden yapilan çalismalar hakkinda bilgi alan Sözen, çalismalarin araliksiz sürecegini bildirdi.

Kaynak: AA