Engelliler Çaki Gibi Asker Oldu

Bursa’nin Mustafakemalpasa ilçesinde engelliler bir günlügüne asker oldu. Duygulu anlarin yasandigi yemin merasiminde, engelli askerler ve ailelerinin mutluluklari yüzlerinden okundu.

Engelliler Çaki Gibi Asker Oldu
Belediye Engelsiz Yasam Merkezi koordinatörlügünde, vatanî görevlerini yerine getirebilmeleri için baslatilan 1 günlük askerlik uygulamasindan yararlanan 18 engelli genç, asker yemeginin ardindan davullu zurnali dügün konvoyu esliginde sehir tur atti.

Kamuflaj giyerek omuzlarinda Türk bayragi tasiyan engelliler, sahneye isimleri tek tek okunarak çagrilirken verdikleri asker selamiyla büyük alkis aldi. Kinasi yakilan engelli gençlerin hayallerinin gerçek oldugu özel gecede, hem sevinç, hem duygulu anlar bir arada yasandi. Bayrak ve balonlarla süslenen alanda, engelliler, yakinlari ile birlikte gece boyunca mehter gösterisi, davul-zurna ve türküler esliginde eglendi.

Sölen gibi geçen gecenin ardindan engelli asker adaylari Engelsiz Yasam Merkezinde gerçeklestirilen törende yemin ederek terhis belgesi aldi. Yemin törenine; Mustafakemalpasa Kaymakami Ahmet Altintas, Belediye Baskani Mehmet Kanar, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Emre Kavak, ilçe protokolü ve engelli aileleri katildi.

Kaynak: İHA