Virasoft, 2,5 Milyon Dolar Yatirim Aldi

Kanser tani ve tedavisinde yapay zekâ çözümleri sunan Virasoft, aldigi 2,5 milyon dolar yatirim ile ABD pazarinda büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.

Patoloji alaninda gelistirdigi yapay zekâ çözümleri ve dijital patoloji uygulamalariyla dikkat çeken Virasoft, Türkiye’de gelistirdigi yenilikçi çözümleri, aldiklari Seri A yatirimi ile global pazara tasiyor.

Virasoft yazilimlarini kullanan doktorlar, bu vakalarin 50 bininde yapay zekâ algoritmalarindan faydalandi. Önümüzdeki yil meme, prostat, akciger ve kolon kanseri gibi birçok solid kanser türünde kullanilabilen yapay zekâ algoritmalarini yurtdisina tasimaya hazirlaniyor. Sirket, aldigi bu yatirimla çözümlerini basta ABD olmak üzere yurtdisinda yayilarak diger ülkelerdeki hasta ve doktorlarin hizmetine sunacak.

Virasoft bu yatirim turunu, Eczacibasi Momentum’ un önderliginde Teknoloji ve Inovasyon Fonu, DCP, TT Ventures, Acibadem Üniversitesi, Ak Portföy Girisim Sermayesi, ile birlikte Mustafa Selim Kondu, Burak Uzel, Bedi Turgut Uzel, Fatma Fatos Özbas melek yatirimcilarinin da katkilariyla 2.5 Milyon USD ile tamamladi.

Eczacibasi Momentum’ un Yatirim Müdürü Berktug Incekas ’in yatirim ile ilgili ‘’ Saglik alaninda dijital dönüsümün ve yapay zekâ uygulamalarinin kullaniminin hizla arttigini görüyoruz. Gökhan ve Samet ’in dijital patoloji alanindaki çözümlerini özgün verilerle gelistirdikleri yapay zekâ algoritmalari ile birlestirmeleri sonucunda yurtdisinda önemli bir oyuncu olacaklarina inaniyoruz.

Eczacibasi Momentum olarak global bakis açisina sahip saglikta yapay zekâ alanina odaklanmis Virasoft ’un yatirimcisi olmaktan mutluluk duyuyoruz.’’ seklinde degerlendirmistir.

Türkiye Kalkinma Fonu çatisi altinda kurulan Teknoloji ve Inovasyon fonu adina konusan Seçkin Yelmen, “Patoloji alanindaki dijital dönüsüm trendini yapay zekâ ile birlestirerek kanser teshisi alaninda dünya çapinda çok önemli bir oyuncu olacagina inandigimiz Virasoft ’un basarili ekibini bu yolculukta desteklemekten dolayi büyük mutluluk duyduklarini” ifade etti.

Virasoft ’un ilk yatirimcisi olan uluslararasi yatirim sermaye fonu olan DCP adina yatirim sürecini degerlendiren Firat Özpinar, ‘‘Virasoft ’un gelistirdigi çözümlerin patoloji dikeyinde saglik sektörünün dijital dönüsümünde önemli bir rol oynayacagina inandiklarini, Türkiye’de bu alanda lider olan sirketin gerçeklesen bu yatirim turu ile özellikle uluslararasi büyümesinin hizlanmasini beklediklerini’’ söyledi.



Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Dijital saglik hizmetleri, öncelikli yatirim alanlarimizdan biri. Bu kapsamda, özellikle dijital patoloji alaninda gelistirdigi ürünlerle fark olusturan yerli yapay zekâ sirketi Virasoft ’a yaptigimiz yatirimlarla doktorlarimiza daha çok teknolojik çözüm sunmayi hedefliyoruz. Virasoft ’un sahip oldugu teknolojik yetenekler küresel çapta ses getirecek derecede günden güne gelisiyor. Ileride daha da büyüyecegini öngördügümüz bu girisimin aldigi yatirimlarla uluslararasi arenaya açilmasi bizleri de gururlandiriyor” diye konustu.

Süreci degerlendiren Prof. Dr. Ümit Ince ‘’Patolojinin dijitallesmesi ve yapay zeka algoritmalarinin tani ve tedavi süreçlerinde yaygin olarak kullanilmasi alaninda büyük firsat oldugunu gördügümüz için hem girisimi uzun zamandir bilimsel ve operasyonel imkanlar sunulmasi anlaminda destekliyoruz hem de yatirim yapma karari aldik.’’ seklinde tanimlayip basarilarinin devamliligini temenni etmistir.

Portföy yönetimi hizmeti veren sirketin genel müdür yardimcisi Göktürk Isikpinar ise yatirimla ilgili düsüncelerini “Yapay zeka alanindaki gelismelerin dünya çapinda dijital saglik hizmetlerine olumlu yansimasinin önemli ivme kazandigi bir dönemde, Virasoft ’un, gelistirdigi dijital patoloji çözümleri ile Türkiye’de yakalamis oldugu basari hikayesini bu yatirim turu ile yurt disina tasima yolculuguna yeni bir ortak olarak katilmak bizim için heyecan ve onur verici.” bu sözlerle ifade etti.

2015 yilinda Gökhan Hatipoglu ve Samet Ayalti tarafindan kurulan Virasoft, Türkiye’nin yapay zekâ alaninda çalisan önemli firmalarindan biri. Verilen bilgilere göre Virasoft ’un çözümleri su anda Türkiye genelinde 20’den fazla hastanede, 300’ün üzerinde hekim tarafindan kullanilirken çesitli üniversitelerde 3.000’in üzerinde tip ögrencisi Virasoft egitim platformunu kullaniyor.

Kurulusundan bu yana aldigi yatirimlari ve gelirlerini ArGe faaliyetlerine harcayan Virasoft, bu yil ikisi yurt disi olmak üzere 4 bilimsel projeye destek kazandigini, ayrica 10’un üzerinde bilimsel çalisma yayinlayacagini duyurdu.

Virasoft, haftalar süren vaka raporlama sürelerini gelistirdigi yapay zekâ algoritmalari ve dijital patoloji çözümleri ile 3-4 güne düsürmekte; kanser tani ve tedavi süreçlerinde sundugu çözümler ile yapay zekâ destekli dijital dönüsüm sagliyor.
Kaynak: İHA