Türkiye Tarihinde Bir Ilk

Sakarya, Büyüksehir Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen çalismalarin neticesinde Türkiye’de bir ilk olan ‘Bisiklet Sehri’ unvanini aldi.

Türkiye Tarihinde Bir Ilk
Büyüksehir Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen çalismalarin neticesinde Sakarya, Türkiye’de bir ilke imza atarak ‘Bisiklet Sehri’ unvanini aldi. 26 Eylül tarihinde Belçika’da gerçeklestirilen ve dünyanin farkli sehirlerinin oylandigi Uluslararasi Bisiklet Birligi (UCI) Genel Kurul Toplantisi’nda bisiklete verdigi deger ve bu kapsamda hayata geçirdigi hizmetlerle Sakarya, Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak UCI Bisiklet Sehri unvanini almaya hak kazandi. Gerçeklestirilen genel kurulda dünyanin sayili sehirlerinin almaya hak kazandigi unvani Sakarya ile birlikte 5 yil boyunca tasiyacak diger 3 bölge ise; Amerika’nin Kuzey Karolina eyaletine bagli Fayetteville, Italya’ya bagli Val di Sole ve Avusturalya’ya bagli Wollongong sehri oldu. 26 Ekim Sali günü Danimarka’da gerçeklestirilecek toplantida ise Bisiklet Sehri unvanini UCI Genel Baskani David Lappartient’ten teslim alacak olan Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, kamuoyuyla paylastigi mesajda Sakarya’nin bisiklet konusundaki basarisinin dünyaya duyurulmasindan dolayi gurur duyduklarini ifade etti.



Sakarya’nin adi dünya sahnelerinde sikça duyulacak

Sakarya’nin bisiklet konusunda dünyanin en önemli sehirlerinden birisi oldugunun altini çizen Baskan Yüce, “Öncelikle sehrimizin ve ülkemizin tanitimina, turizmine ve ekonomisine büyük katki saglayacak unvanin Sakaryamiza ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum. Çalismalarimizin ve bu konuda hayata geçirdigimiz projelerin karsiligini en güzel sekilde aldik. Bu unvani almamizda dünyada sayili sehirde bulunan ve 180 dönümlük araziye yayilan Ayçiçegi Bisiklet Vadisi, sehrimizin farkli noktalarinda yaptigimiz kilometrelerce uzunlugundaki bisiklet yollari, Sakarya’da iki yildir çok önemli bisiklet organizasyonlarina ev sahipligi yapmamiz ve vatandaslarimizi bisikletle bulusturacak faaliyetlere imza atmamiz etkisini gösterdi. Çok sükür emegimizin karsiligini dünyada sayili sehirlerarasinda yer alarak, Türkiye’de bir ilki gerçeklestirerek aldik. Bugünden sonra Sakarya’nin adi artik dünya sahnelerinde daha sik duyulacak. Önümüzdeki 5 yil boyunca dünyanin gözü, kulagi Sakarya’da olacak” dedi.



Gögsümüzü kabartan basari hepimizin basarisidir

Dünyanin neresinde olursa olsun artik bisiklet denilince akillara Sakarya’nin gelecegini ifade eden Baskan Yüce, “26 Ekim Sali günü katilmayi hedefledigimiz törenle Sakarya’nin bisiklet konusundaki basarisi dünyaya ilan edilecek. UCI Genel Baskani David Lappartient’ten sehrimizin Bisiklet Sehri unvanini siz degerli Sakaryalilar adina teslim alacagim. Bisiklet konusunda yaptigimiz farkindaliklar siz degerli vatandaslarimizin bisiklete verdigi önem bizlere bu basariyi getirdi. Bu gögsümüzü kabartan basari hepimizin basarisidir. Önümüzdeki Ekim ayinda bir kez daha Sakarya olarak bir dünya sampiyonasina daha ev sahipligi yapacagiz. Geçtigimiz yil ev sahipligini yaptigimiz 2020 Dünya Dag Bisikleti Maraton Sampiyonasi’ndan sonra bu sene ekim ayinda ise 2021 BMX Super Cross Dünya Kupasi’na en güzel sekilde ev sahipligi yapacagiz. Böylelikle önümüzdeki 5 yil boyunca Bisiklet Sehri unvanina yakisir bir sekilde organizasyonlara ev sahipligi yaparak ve bisiklete verdigimiz degeri her geçen gün artirarak bu unvani korumak hedefimiz. Insallah daha nice basarilarla sehrimizin adini farkli alanlarda da dünyaya duyurmak istiyoruz. Türkiye’de örnek olan projelerimizin her birinin dünya kamuoyunda yer almasi ve örnek alinmasi için çalismalarimizi ilk günkü hevesimizle sürdürecegiz. Ülkemize ve sehrimize kattigi degeri tartisilamaz olan Bisiklet Sehri unvanini almamizda emegi geçen herkesi kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA