Sakarya 'Bisiklet Sehri' Unvani Aldi

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce: 'Emegimizin karsiligini, dünyada sayili sehirler arasina girerek, Türkiye'de bir ilki gerçeklestirerek aldik. Önümüzdeki 5 yil boyunca dünyanin gözü, kulagi Sakarya'da olacak'

Sakarya'nin, Uluslararasi Bisiklet Birligi (UCI) onayiyla "Bisiklet Sehri" unvani almaya hak kazandigi bildirildi.

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, yazili açiklamasinda, Türkiye tarihinde bir ilki gerçeklestirdiklerini, bugünden sonra Sakarya'nin adinin dünya sahnelerinde daha sik duyulacagini belirtti.

Kentin bisiklet konusundaki basarisinin dünyaya duyurulmasindan dolayi gurur duyduklarini aktaran Yüce, "Sakarya, bisiklet konusunda dünyanin en önemli sehirlerinden birisi. Öncelikle sehrimizin ve ülkemizin tanitimina, turizmine ve ekonomisine büyük katki saglayacak unvanin Sakarya'miza ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum. Çalismalarimizin ve bu konuda hayata geçirdigimiz projelerin karsiligini en güzel sekilde aldik." ifadelerini kullandi.

Yüce, unvani almalarinda Ayçiçegi Bisiklet Vadisi, bisiklet yollari, önemli bisiklet organizasyonlarina ev sahipligi yapilmasi ve diger faaliyetlerin etkili oldugunu vurgulayarak, "Çok sükür emegimizin karsiligini dünyada sayili sehirler arasina girerek, Türkiye'de bir ilki gerçeklestirerek aldik. Önümüzdeki 5 yil boyunca dünyanin gözü, kulagi Sakarya'da olacak. 26 Ekim Sali günü Danimarka'da gerçeklestirilecek toplantida, 'Bisiklet Sehri' unvani UCI Genel Baskani David Lappartient'ten teslim alinacak. Bisiklet konusunda yaptigimiz farkindaliklar, siz degerli vatandaslarimizin bisiklete verdigi önem, bizlere bu basariyi getirdi. Gögsümüzü kabartan basari, hepimizin basarisidir." degerlendirmesinde bulundu.

Gelecek ay 2021 BMX Super Cross Dünya Kupasi'na ev sahipligi yapacaklarini da bildiren Yüce, sunlari kaydetti:

"Böylelikle önümüzdeki 5 yil boyunca 'Bisiklet Sehri' unvanina yakisir sekilde organizasyonlara ev sahipligi yaparak ve bisiklete verdigimiz degeri her geçen gün artirarak bu unvani korumak hedefimiz. Insallah daha nice basarilarla sehrimizin adini farkli alanlarda da dünyaya duyurmak istiyoruz. Türkiye'de örnek olan projelerimizin her birinin dünya kamuoyunda yer almasi ve örnek alinmasi için çalismalarimizi ilk günkü hevesimizle sürdürecegiz. Ülkemize ve sehrimize kattigi deger tartisilmaz olan unvani almamizda emegi geçen herkesi kutluyorum."
Kaynak: AA