Kayseri'de Yurt Sorunu Yok

Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, Kayseri’de 12 devlet yurdu ile özel yurtlarin kapasitesinin 17 bin oldugunu söyleyerek, “Kayseri’mizde açikta bir ögrencinin kalmayacagi kanaatindeyim” dedi.

Kayseri'de Yurt Sorunu Yok
Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, Kayseri’deki yurt durumu hakkinda bilgiler verdi. Kabakci, “Özellikle üniversitelerimizin açilmaya baslamasiyla birlikte akademik takvimlerde ilan edilmisti. Bizlerde Gençlik ve Spor Bakanligi olarak Kayseri’deki yurtlar için basvurulari aldik. Online sistem üzerinden öncelikle asil çikan ögrencilere yurt atamalari gerçeklesti. Sonrasinda da 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasinda yedek ögrencilerin yerlestirmeleri devam edecek. Süreç itibariyle sistem çok düzenli bir sekilde ilerliyor. Suanda doluluk oranimiz tüm yurtlarda yüzde 95’ler civarindadir. Akabinde de 1 Ekim’deki yerlestirmelerle tamamen yüzde 100’ü bulacak ve suanda bir bosluk olusturmayacak gibi gözüküyor. Buna bagli olarak bakanligimizin takip ettigi özel yurtlarda da suanda ögrenci kabulü var. Özel yurtlar birimimizin takibi ve kontrolü sonucunda bu yurtlarda da doluluk orani yüzde 95’ler seviyesinde doluluk orani var. Bizler tüm ögrencilerimizin basta devlet yurtlarimiz olmak üzere konaklamasi için buradaki yurtlarimiz büyük bir avantaj sagliyor. Devlet yurtlarimiza da büyük bir teveccüh var. En basta hükümetimiz ve bakanligimiz yeni yurtlar ve kiralanan yurt çalismalari yapiyor. Kayseri’de de 2 bin kisilik bir yurt çalismasi önümüzdeki yil itibariyle bitecek. Akabinde de insallah 3 bin kisilik yurdun zemin etüdü gerçeklesiyor. Tüm ihtiyaçlarin ögrenciler ve vatandaslarin nezdinde giderilmesi için büyük çaba gösterilerek her türlü konforun yer aldigi yurt çalismalari bundan sonrada gerçeklesecek. Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile ilgili kredi yurtlar birimimiz olarak gerçekten tüm personelimiz sahada. Ögrencilerimize her türlü kolayligi saglamak için büyük çalisma ve mücadele içerisindeyiz” ifadelerini kullandi.

"Kayseri’mizde açikta bir ögrencinin kalmayacagi kanaatindeyim"

Kayseri’de 12 devlet yurdunun kapasitesinin 10 bin 500 oldugunu, özel yurtlarla beraber bu kapasitesinin 17 bine çiktigini dile getiren Kabakci, “Kayseri’de 12 devlet yurdumuz var ve bunlarin toplam kapasitesi 10 bin 500 kisiliktir. Önümüzdeki dönemde insaati bitecek yurtlarla beraber bu sayi artacak. Özel yurtlarinda ögrenci alimi söz konusudur. Ilimizde 38 tane de özel yurt var. Bunlarla birlikte 17 bin civarina ulasan bir ögrenci misafir ediliyor. Bizler gençlik spor teskilati olarak çagi yakalayacak sekilde önemli yurt hizmeti vermeye basladik. 5 yildizli otel niteliginde yurtlarimiz var. Her dönemde de bunlari degiserek ve geliserek devam ediyoruz. Bu yakaladigimiz konfor halkimiz ve ögrencilerimiz nezdinde de kendi gösteriyor. Ögrencilerimizin teveccühü bu konuda oldukça fazladir. Türkiye genelinde 1 milyona yakin ögrenci bu yurtlarda konaklatiliyor. Bundan sonrasinda da yapimi tamamlanan yurtlarla da ögrencilerin yurtlarimiza kabulü gerçeklesecektir. Kayseri’mizde de bu tüm hatlariyla devam ediyor. Kayseri’mizde de açikta bir ögrencinin kalmayacagi kanaatindeyim. Çünkü özel yurtlarla birlikte doluluk orani artti. Daha iyisini ögrencilerimizin lehine yapmak için ve onlarin tüm konforu yasamasi adina bakanimizdan aldigimiz destekle yogun bir mücadele veriyoruz. Insallah bu güzellikler devam edecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA